Οι συγγενείς των θυμάτων της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines παίρνουν τις έρευνες στα χέρια τους

Οι συγγενείς εκείνων που χάθηκαν στη μοιραία πτήση 370 της Malaysia Airlines ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι παίρνουν στα χέρια τους τις έρευνες για το αεροσκάφος.

Στόχος τους είναι να πιέσουν τις κυβερνήσεις να επεκτείνουν τις έρευνες στην ανατολική αφρικανική ακτή. Η πτήση MH370, στην οποία επέβαιναν 239 άτομα, χάθηκε ταξιδεύοντας από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου 2014, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό, η οποία συμπλήρωσε τις 1.000 ημέρες το Σάββατο.

Μέλη της «Voice 370», μίας ομάδας συγγενών των επιβαινόντων στην πτήση, θα ταξιδέψουν στη Μαδαγασκάρη, όπου ελπίζουν να «χτενίσουν» τις ακτές, για την ανεύρεση συντριμμιών του αεροσκάφους. Με αυτό το ταξίδι τους ελπίζουν παράλληλα να ωθήσουν τις κυβερνήσεις της Μαλαισίας, της Κίνας και της Αυστραλίας να συνεχίσουν τις έρευνες εκεί.

«Μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις και προσπάθειες για κινητοποίηση ώστε να γίνει έρευνα στην ακτογραμμή, τίποτα δεν έχει γίνει έως σήμερα», είπε η εκπρόσωπος της ομάδας, Γκρέις Σουμπατιράι Νατάν, σύμφωνα με το Reuters. «Ετσι, είναι πλέον στο χέρι μας να κάνουμε εμείς αυτές τις έρευνες».

Η Νατάν, της οποίας η μητέρα ήταν στο αεροπλάνο, έφυγε μαζί με 4 Μαλαισιανούς, 2 Κινέζους και έναν Γάλλο για τη Μαδαγασκάρη, προκειμένου να ψάξουν για συντρίμμια και να στρέψουν το ενδιαφέρον των τοπικών κοινοτήτων για τις έρευνες.

Τρία τμήματα του αεροσκάφους έχουν βρεθεί σε ακτές του Μαυρίκιου, της Τανζανίας και του γαλλικού νησιού Ρεουνιόν. Οι ερευνητές εξετάζουν άλλα τμήματα που έχουν βρεθεί στη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική.

Η έρευνα αναμένεται να ανασταλεί έως τα τέλη του χρόνου, όταν η ομάδα που την πραγματοποιεί ολοκληρώσει το «χτένισμα» μίας περιοχής 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Malaysia Airlines MH370 έρευνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ