Παρίσι: Σώοι οι όμηροι -Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τη σύλληψη του.Καλά στην υγεία τους είναι οι άνθρωποι που κρατούσε ομήρους ένας ένοπλος σε ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Παρίσι με την

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι όμηροι που κρατούσε είναι καλά στην υγεία τους κι ο άνδρας έφυγε πριν από την επέμβαση της αστυνομίας.

«Ένοπλη ληστεία στη λεωφόρο Μασενά στο Παρίσι: η επιχείρηση ολοκληρώθηκε (...). Εξι άνθρωποι βγήκαν. Ο ληστής δεν βρισκόταν στο σημείο» έγραψε στο Twitter η αστυνομική διεύθυνση, την ώρα που άλλες πηγές έκαναν λόγο για επτά ομήρους «που είναι σώοι κι αβλαβείς».

Οπως είπε ο Ζερόμ Κουμέ, ο δήμαρχος του 13ου διαμερίσματος, σε δημοσιογράφους, αρχικά η αστυνομία πίστευε ότι ο άνδρας κρατούσε ομήρους 6-7 ανθρώπους, ωστόσο όταν εισήλθαν στο κτίριο δεν βρήκαν κανένα ίχνος του.

«Το κτίριο ήταν διώροφο. Οι άνθρωποι στο σημείο φοβούνταν ότι ο ληστής βρισκόταν ακόμα εκεί, κάτι που δεν ίσχυε. Η αστυνομία επενέβη και τους απελευθέρωσε όλους» περιέγραψε ο δήμαρχος.

Νωρίτερα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επτά άνθρωποι κρατούνταν όμηροι από έναν ένοπλο ληστή μέσα σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Παρίσι. Ο ληστής κρατούσε ένα περίστροφο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επέμβαση για μια ένοπλη ληστεία, οδηγοί να παρακάμψετε την περιοχή στο νότιο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η αστυνομία.

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και είχαν αποκλείσει τη συνοικία ορίζοντας μια περίμετρο ασφαλείας, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.

Oπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με τρομοκρατία.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο το χρησιμοποιούν ιδίως Ασιάτες που θέλουν να ανταλλάξουν συνάλλαγμα. Είχε και στο παρελθόν βρεθεί στο στόχαστρο ένοπλων ληστών, σύμφωνα με την αστυνομική πηγή που μίλησε στο Ρόιτερς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι ληστεία πρακτορείο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ