Τη διαλεύκανση των εμπρησμών ελληνικών δασών ζήτησε ο Δήμας - iefimerida.gr

Τη διαλεύκανση των εμπρησμών ελληνικών δασών ζήτησε ο Δήμας

Τη διαλεύκανση των εμπρησμών ελληνικών δασών ζήτησε ο Δήμας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, και ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης του εμπρησμού ελληνικών δασών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Νταβούτογλου τηλεφώνησε στον Σταύρο Δήμα για να τον προσκαλέσει να μιλήσει στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται σήμερα στην Αδριανούπολη. Δηλαδή ο Τούρκος υπουργός προσκάλεσε χτες τον Σταύρο Δήμα σε μια εκδήλωση που γίνεται σήμερα, πράγμα που δείχνει ότι η πρόσκληση ήταν προσχηματική...

Στη συζήτηση, πάντως, ο Έλληνας ΥΠΕΞ έθεσε το θέμα των δηλώσεων Γιλμάζ περί τουρκικών κονδυλίων για εμπρησμό των ελληνικών δασών. Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Δήμας είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχει θετικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις και επεσήμανε ότι όσο το θέμα αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο θα «δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διευκρινιστικές δηλώσεις του ίδιου του κ. Γιλμάζ και όχι το αρχικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Μπιργκούν» που δημιούργησε το θέμα, και συνεπώς δεν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η τουρκική εφημερίδα επανήλθε στο θέμα χτες. Με άρθρο του ο δημοσιογράφος που έκανε τις αποκαλύψεις, υποστηρίζει ότι «έγραψε ό,τι είπε ο κ. Γιλμάζ και είναι βέβαιο ότι δεν μιλούσε για τα δάση στην Τουρκία, αλλά για αντίποινα δασών στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ