Κρητικοί παραγωγοί: Ταφόπλακα η απεργία της ΠΝΟ -Να μεταφερθούν τα προϊόντα μας

Πλοίο ασφαλείας για τη μεταφορά των προϊόντων τους στο διάστημα που θα διαρκέσει η απεργία της ΠΝΟ, ζητούν παραγωγοί αγροτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα.

Ζητούν την παρέμβαση των βουλευτών και της Περιφέρειας Κρήτης προς τα αρμόδια υπουργεία και ήδη ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετέφερε το αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τη δρομολόγησή του εφόσον απαιτηθεί.

«Η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ με προοπτική κλιμάκωσης θα είναι ταφόπλακα παραγωγών εκτός εποχής αγροτικών προϊόντων της Κρήτης» υποστηρίζει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Ιεράπετρας έχει περίπου 16.000 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών και όλα τα θερμοκήπια είναι σε περίοδο συγκομιδής.

«Γνωρίζετε ότι οι παραγωγοί επιβιώνουν οριακά, λόγω υψηλού κόστους παραγωγής και εξουθενωτικού ανταγωνισμού ότι οι καλλιεργητές προσπαθούν πλέον να καλύψουν το κόστος και όχι να έχουν κέρδος, ενώ είναι χρεωμένοι σε ιδιώτες και τράπεζες» τονίζουν οι παραγωγοί και προσθέτουν ότι προσπαθούν να ανταποκριθούνσε αυτά και πολλά άλλα με αβέβαιη την επόμενη μέρα. Τώρα έρχεται η 48ωρη απεργία της Π.Ν.Ο, με προοπτική κλιμάκωσης.

« Έχετε χρέος και ευθύνη να ζητήσετε άμεσα από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να εφαρμοστεί το άρθρο 25 του νόμου 4256/2014 το οποίο αναφέρει σαφώς ότι: Για τη διασφάλιση της συνοχής του νησιωτικού χώρου και της εδαφικής συνέχειας της χώρας, όταν διακόπτεται η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των ηπειρωτικών λιμένων και των νησιών, για λόγους οι οποίοι δεν οφείλονται σε ανωτέρα βία ή απαγόρευση απόπλου, εφαρμόζεται πρόγραμμα δρομολογίων έκτακτης ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Σας καλούμε να παρέμβετε για την άμεση εφαρμογή του Νόμου και την επίλυση του προβλήματος που αφορά άμεσα την κοινωνία της Ιεράπετρας» σημειώνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Εξάλλου τη ναύλωση πλοίου ασφαλείας για τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων του νησιού μας, εφόσον απαιτηθεί, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ σήμερα και αύριο, ζήτησε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο περιφερειάρχης Κρήτης τονίζει στην επιστολή του ότι η περιφέρεια σέβεται τον αγώνα της ΠΝΟ αλλά σέβεται και αντιλαμβάνεται την αγωνία και τον κόπο των παραγωγών της Κρήτης καθώς «η ασυνέπεια παράδοσης καταξιωμένων προϊόντων, εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους, όπως την διακοπή συνεργασίας με βασικούς συντελεστές- προμηθευτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΗΤΥΗ ΠΝΟ Απεργία παραγωγοί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ