Αρχηγός ΓΕΑ από Τρίπολη: Απαντάμε καθημερινά στις τουρκικές προκλήσεις - iefimerida.gr

Αρχηγός ΓΕΑ από Τρίπολη: Απαντάμε καθημερινά στις τουρκικές προκλήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2016 Στ' ΕΣΣΟ στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Τρίπολη την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Μία εξ αυτών είχε να κάνει με τις τουρκικές προκλήσεις. Συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα το ΓΕΕΘΑ, 12 τουρκικά αεροσκάφη, τέσσερα σε σχηματισμό και οκτώ μεμονωμένα (2 CN-235 & 6 Ε/Π) πραγματοποίησαν 17 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και προχώρησαν σε 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του F.I.R. Αθηνών.

Αρχηγός του ΓΕΑ είπε ότι αυτές οι κινήσεις είναι κάτι που αντιμετωπίζουν καθημερινά και δεν πρέπει να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.

«Είναι μία πρακτική των γειτόνων μας οι οποίοι παίρνουν τις απαντήσεις τους καθημερινά από τη δική μας αντίδραση», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, το 2016 και την περίοδο μεταξύ του Ιανουαρίου και του Οκτωβρίου οι παραβιάσεις ξεπέρασαν τις 700.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία ΑΙγαίο αεροπορία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ