Γιατί οι αριστερόχειρες σκέφτονται και αισθάνονται διαφορετικά, πού έχουν πλεονέκτημα - iefimerida.gr

Γιατί οι αριστερόχειρες σκέφτονται και αισθάνονται διαφορετικά, πού έχουν πλεονέκτημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το να είναι κάποιος αριστερόχειρας κάποτε θεωρούνταν μέχρι και πρόβλημα.

Συχνά στιγματίζονταν, ήταν κάτι σαν αδυναμία. Πολλά παιδιά που ήταν αριστερόχειρες αναγκάστηκαν να μάθουν να γράφουν με το δεξί.

Φυσικά, πλέον, οι περισσότεροι τουλάχιστον, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να είσαι αριστερόχειρας.

Ο ψυχολόγος του πανεπιστημίου του Τολέδο Στίβεν Κρίστμαν εξήγησε πρόσφατα στο Scientific American, ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι αριστερόχειρες έχουν κάποιου είδος σωματικό ή ψυχολογικό μειονέκτημα.

Εχει μάλιστα διαπιστωθεί ότι το ποσοστό των αριστερόχειρων παραμένει σταθερό στο 10 με 15% του γενικού πληθυσμού εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν είναι μια εξελικτική αδυναμία, όπως πολλοί ψυχολόγοι πίστευαν στο παρελθόν.

Ωστόσο, συνδέεται με ορισμένες φυσιολογικές και νευρολογικές διαφορές. Μέχρι στιγμής, αν και η έρευνα εξακολουθεί να είναι ατελής, είναι γνωστά για τους αριστερόχειρες τα εξής: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ΒΟVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αριστερόχειρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ