Σκάνδαλο στο βρετανικό ποδόσφαιρο: Τουλάχιστον 350 θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μέσω ομάδων - iefimerida.gr

Σκάνδαλο στο βρετανικό ποδόσφαιρο: Τουλάχιστον 350 θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης μέσω ομάδων

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 350 θύματα κατήγγειλαν πως έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά εντός βρετανικών ποδοσφαιρικών συλλόγων, σύμφωνα με το βρετανικό National Police Chief Council.

Η οργάνωση προστασίας παιδιών NPCC υποστηρίζει πως οι αρχές έχουν λάβει σημαντικό αριθμό κλήσεων τόσο για την αναφορά περιστατικών, όσο και για την παροχή πληροφοριών.

Ο επικεφαλής του NPCC για την προστασία των παιδιών τόνισε πως «ο αριθμός των θυμάτων είναι ενδεικτικός», υπογραμμίζοντας πως συλλέγονται ακόμη στοιχεία, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τον αριθμό.

«Εργαζόμαστε στενά με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να εξασφαλίσουμε πως η απάντηση σε αυτόν τον σημαντικό και αυξανόμενο αριθμό θυμάτων στις τάξεις του ποδοσφαίρου συντονίζεται αποτελεσματικά», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε εκείνους που έχουν πέσει θύματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης να το αναφέρουν, ανεξάρτητα από τον καιρό που έχει περάσει».

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 20 πρώην ποδοσφαιριστές έχουν αποκαλύψει δημοσίως πως είχαν πέσει θύματα κακοποίησης στο παρελθόν. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυρίστηκαν πως αυτό το γεγονός τους οδήγησε στη χρήση ναρκωτικών ή τον αλκοολισμό.

Ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, όπως η Τσέλσι, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε σχετικές έρευνες. Ο αγγλικός σύλλογος, πιο συγκεκριμένα, άνοιξε εκ νέου υπόθεση παικτών της, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι στη δεκαετία του 90 είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από παράγοντα που έχει πεθάνει.

Παράλληλα, οι πρώην παίκτες της Νιουκάστλ Ντέρεκ Μπελ και Ντέιβιντ Ίτοκ, κατηγορούν την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για απόπειρα συγκάλυψης των καταγγελιών κατά του τότε προπονητή της ομάδας Τζορτζ Ορμπον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ