Απίστευτο: Ο Ολάντ ψάχνει να διορίσει κάπου την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, γιατί θα χάσει τις εκλογές - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ο Ολάντ ψάχνει να διορίσει κάπου την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, γιατί θα χάσει τις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, η γαλλική διπλωματία ψάχνει απεγνωσμένα να βρει θέση για την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, νυν υπουργό Ενέργειας, πρώην σύντροφο του Ολάντ και μητέρα των παιδιών του.

Η θέση που αναζητείται είναι στην διεύθυνση προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (Pnud), σύμφωνα με πηγή των Ηνωμένων Εθνών που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
«Αλλά ο ΟΗΕ δεν είναι τόσο θετικός σε αυτή τη σκέψη», εξηγεί ένας διπλωμάτης του οργανισμού στην Le Figaro. Η Γαλλία συμμετέχει ελάχιστα οικονομικά στον προϋπολογισμό του Pnud και ήδη οι διπλωμάτες έχουν ξαμολυθεί για να βρουν θέση στον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ολάντ, τον Φιλίπ Ντουστ Μπλαζί, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (OMS).
Η θέση στο Pnud την οποία έχει βάλει στο μάτι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι κατειλλημμένη αυτή τη στιγμή από την Helen Clark, πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.

Απίστευτο: Ο Ολάντ ψάχνει να διορίσει κάπου την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, γιατί θα χάσει τις εκλογές | iefimerida.gr 0

Αυτός που διορίζει τον επικεφαλής του Pnud είναι ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.
Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Pnud) είναι παρόν σε 170 χώρες και εδάφη. Στόχος του είναι η εξάλειψη της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο. Οι δραστηριότητές του στοχεύουν ειδικότερα την βιώσιμη ανάπτυξη και ευνοούν την ενεργή συμμετοχή των γυναικών.
Η εφημερίδα Le Figaro έθεσε το ερώτημα σε πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας για να επιβεβαιώσει την είδηση, και η απάντηση ήταν θετική. «Οσο περισσότεροι Γάλλοι έχουν υπεύθυνες θέσεις με βαρύτητα στον ΟΗΕ, τόσο καλύτερο» ήταν η απάντηση. Ο γάλλος διπλωμάτης θύμισε ότι η Γαλλία είχε προσπαθήσει πριν από δέκα χρόνια να τοποθετήσει τον πρώην υπουργό του Μιτεράν Μπερνάρ Κουσνέρ επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά δεν τα κατάφερε.
Ας σημειωθεί ότι η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί αλλά είχε ηττηθεί.

Απίστευτο: Ο Ολάντ ψάχνει να διορίσει κάπου την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, γιατί θα χάσει τις εκλογές | iefimerida.gr 1

Το φθινόπωρο του 2016, το όνομά της ακούστηκε εκ νέου για να διεκδικήσει την προεδρία, αφού ο Φρανσουά Ολάντ δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. «Ψάχνουν να θυσιάσουν κάποιον, θα πρέπει η κατάσταση να είναι πραγματικά απελπιστική ώστε αυτοί που με κατηγορούσαν να με ψάχνουν εκ νέου», είχε δηλώσει τότε η Ρουαγιάλ, κλείνοντας κάθε ενδεχόμενο αναμειχθεί ξανά σε προεδρική υποψηφιότητα, αφού οι εκλογές δείχνουν χαμένες για τους γάλλους σοσιαλιστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ Σεγκολέν Ρουαγιάλ ΟΗΕ θέση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ