Ο Stephen Sparrow προτείνει στους Ελληνες: Πιείτε βότκα Snow Leopard με λεμόνι, λάιμ ή κίτρο, θα ενθουσιαστείτε - iefimerida.gr

Ο Stephen Sparrow προτείνει στους Ελληνες: Πιείτε βότκα Snow Leopard με λεμόνι, λάιμ ή κίτρο, θα ενθουσιαστείτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Stephen Sparrow, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε τη βότκα Snow Leopard, καλεσμένος της Coca Cola 3E στο πλαίσιο του Athens Bar Show.

To iefimerida τον συνάντησε στο «εντυπωσιακό» περίπτερο της 3E στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και εκείνος μας αποκάλυψε τα μυστικά της Snow Leopard.

Ποιος είναι ο Stephen Sparrow
Ο Stephen Sparrow φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει υπάρξει οδηγός Safari στην Ανατολική Αφρική και ήταν αναγνωρισμένος δικηγόρος σε μία από της ηγετικές νομικές εταιρίες του Λονδίνου. Αργότερα ήταν business development commercial director για το Steward Grand prix, αναφερόμενος στον Jackie Stewart και στον Niki Lauda ενώ έχει περάσει από τη θέση του vice global president της Allied Domecq.

Ο Stephen Sparrow προτείνει στους Ελληνες: Πιείτε βότκα Snow Leopard με λεμόνι, λάιμ ή κίτρο, θα ενθουσιαστείτε   | iefimerida.gr 0



Ωστόσο κάποια στιγμή, σε ένα από τα πολλά ταξίδια που έκανε ανά τον κόσμο, είπε στον εαυτό του «δεν μπορώ να είμαι υπάλληλος 9-5. Δεν θέλω άλλη δουλειά γραφείου». Ετσι τα παράτησε όλα και ξεκίνησε να κάνει κάτι δικό του. Κάτι που εμπνεύστηκε από ένα άγριο ζώο στα Ιμαλάια, από τη λεοπάρδαλη του χιονιού (Snow Leopard). Το 2005 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίδρυσε τη Snow Leopard Trust UK, ενώ το 2006 δημιούργησε τη μάρκα της Snow Leopard και ίδρυσε τη Snow Leopard vodka Limited company.

Ενα άγριο ζώο στάθηκε αφορμή για μία start up
Η λεοπάρδαλη του χιονιού ανήκει στις μεγάλου μεγέθους «γάτες», τους πάνθηρες, μαζί με την τίγρη, το λιοντάρι, την λεοπάρδαλη και τον ιαγουάρο. Είναι από τα ομορφότερα αιλουροειδή με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τις 7.000 παγκοσμίως. Οπως εξηγεί ο Sparrow η λεοπάρδαλη του χιονιού στάθηκε η αφορμή για να επιλέξει το επόμενο επαγγελματικό βήμα του. Να δημιουργήσει τη βότκα Snow Leopard. Ενα ποτό καθαρό, αγνό, όπως το χιόνι, εκεί που ζει η λεοπάρδαλη του χιονιού. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 40% με 50% της κατανάλωσης αλκοόλ στα μπαρ είναι στη βότκα.

Ο Stephen Sparrow προτείνει στους Ελληνες: Πιείτε βότκα Snow Leopard με λεμόνι, λάιμ ή κίτρο, θα ενθουσιαστείτε   | iefimerida.gr 1

Τα πρώτα δύσκολα βήματα πριν την κατάκτηση της κορυφής
Οπως ο ίδιος εξηγεί τα πρώτα βήματα δεν ήταν εύκολα. Εκείνη την εποχή ήταν 35 ετών και είχε μία καλή δουλειά, δεν ήταν όμως αυτό το όνειρό του. Εστι έστησε το δικό του επιχειρηματικό πλάνο, ζήτησε συμβουλές από τους φίλους του, έβαλε κάτω τα οικονομικά του, πήρε και δάνειο και κάπως έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια για την κορυφή.
Γα να πετύχει το εγχείρημα του χρησιμοποίησε τις επαγγελματικές του γνωριμίες και στη συνέχεια επέλεξε την Πολωνία ως τη χώρα παρασκευής της Snow Leopard. Οπως εξηγεί επέλεξε τους Πολωνούς γιατί γνωρίζουν να φτιάχνουν βότκα όπως οι Ελβετοί ρολόγια και οι Ιταλοί παπούτσια.
Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν θυμάται πως η εταιρεία του ξεκίνησε από την κουζίνα του, όπου για γραφείο χρησιμοποιούσε το τραπέζι του φαγητού. Αποθήκη για να στοκάρει τα κιβώτια ήταν η κρεβατοκάμαρά του και ο τρόπος διανομής γινόταν από τον ίδιο με μεταφορικό μέσο το ποδήλατό του τον «Geronimo».

Ο Stephen Sparrow προτείνει στους Ελληνες: Πιείτε βότκα Snow Leopard με λεμόνι, λάιμ ή κίτρο, θα ενθουσιαστείτε   | iefimerida.gr 2



Ο πρώτος του πελάτης στο Λονδίνο ήταν το club Tramp στην Jermyn Street. Η συνέχεια της πορείας ήταν ανοδική και μετά από 3,5 χρόνια η Edrington Group εξαγόρασε ένα μεγάλο μέρος της εταιρέιας του. Ωστόσο ο ίδιος κράτησε μερίδιο και έκτοτε συνεργάζεται μαζί τους. Πλέον κάνουν διανομές σε πάνω από 30χώρες, ενώ εκτός από τα κέρδη που έχουν εκτοξευθεί δίνουν και 300.000 δολάρια για την προστασία της λεοπάρδαλη του χιονιού.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Stephen Sparrow (@snowleopardstephen) στις Νοέ 8, 2016, 9:44πμ PST

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τη Snow Leopard
Φυσικά ο Sparrow δεν μπορούσε να μην προτείνει στους Ελληνες τον τρόπο για να απογειώσουν την Snow Leopard, τη premium luxury vodka που έχει φτιαχτεί από ξεχωριστό, σπάνιο Spelt grain. Ο ιδανικός τρόπος είναι να τη συνδυάσουν με λεμόνι, λάιμ, κίτρο ή ως dry martini με Rosemary.
Σε συνδυασμό με τον πάγο το άρωμα από γλυκάνισο, η γεύση από κρεμώδη βανίλια και η πιπεράτη γεύση μπαχαρικών θα απογειώσουν τη γευστική σας παλέτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Stephen Sparrow βότκα Snow Leopard
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ