Το Πανεπιστήμιο της Γενεύης απέλυσε τον Μπαρόζο -Δεν συμφωνεί με την πρόσληψή του στην Goldman Sachs - iefimerida.gr

Το Πανεπιστήμιο της Γενεύης απέλυσε τον Μπαρόζο -Δεν συμφωνεί με την πρόσληψή του στην Goldman Sachs

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν θα διδάσκει πλέον στο πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αιτία είναι η πρόσληψή του στην τράπεζα Goldman Sachs.


«Οι πολλαπλές κρίσεις της ευρωπαϊκής ένωσης: συνέπειες και προοπτικές». Αυτός ήταν ο τίτλος του σεμιναρίου που παρέδωσε τον περασμένο Μάιο ο Μπαρόζο, πρώην πρόεδρος της Κομισιόν. Οι φοιτητές στο μάστερ του πανεπιστημίου της Γενεύης και στο Ινστιτούτο Διεθνών Επιστημών και Ανάπτυξης που το παρακολούθησαν ήταν και οι τελευταίοι που είδαν τον Μπαρόζο να διδάσκει: το συμβόλαιό του με το πανεπιστήμιο δεν ανανεώθηκε.

Το Πανεπιστήμιο της Γενεύης απέλυσε τον Μπαρόζο -Δεν συμφωνεί με την πρόσληψή του στην  Goldman Sachs | iefimerida.gr 0

Ο Μπαρόζο ήταν ένας διάσημος καθηγητής στα δύο παραπάνω πανεπιστήμια, για δύο χρόνια σχεδόν. Επισήμως, τα πανεπιστήμια δεν θα χρειαστούν άλλο τις υπηρεσίες του Πορτογάλου, όπως εξήγησε René Schwok, διευθυντής του Global Studies Institute, στο οποίο υπάγεται το πανεπιστήμιο της Γενεύης, όπου δίδασκε ο Μπαρόζο.
Ο Πορτογάλος ήταν φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο και είχε ειδοποιήσει τη διοίκηση ότι θα προσλαμβανόταν «από μια μεγάλη επιχείρηση». Το συμβόλαιό του έληγε στα τέλη του 2016, όπως εξήγησε από την πλευρά του ο Jacques de Werra, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Γενεύης. «Καμία ρήτρα δεν προέβλεπε ότι θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαρόζο Πανεπιστήμιο απελύθη Γενεύη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ