Επτά νεκροί από πυρκαγιές στο Τενεσί [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Επτά νεκροί από πυρκαγιές στο Τενεσί [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Mark Humphrey
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στο Τενεσί από τις πυρκαϊές που μαίνονται εδώ και τρεις ημέρες στον εθνικό δρυμό της οροσειράς Great Smoky Mountains.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, άλλοι 53 τραυματίστηκαν και περίπου 700 κτίρια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές καθώς τα πύρινα μέτωπα έζωσαν δύο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, το Πίτζον Φορτζ και το Γκάτλινμπεργκ.

Οι πυρκαϊές προκλήθηκαν από ανθρώπινο παράγοντα σύμφωνα με τις αρχές και έχουν τεθεί υπό έλεγχο μόλις κατά 10%. Πάνω από 14.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά στην ευρύτερη περιοχή.

Επτά νεκροί από πυρκαγιές στο Τενεσί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η διάσημη τραγουδίστρια της κάντρι, Ντόλι Πάρτον, γέννημα θρέμμα του Τενεσί, ανακοίνωσε ότι θα δίνει από 1.000 δολάρια τον μήνα σε κάθε οικογένεια που έχασε το σπίτι της στις φωτιές.

Επτά νεκροί από πυρκαγιές στο Τενεσί [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Σε άλλα σημεία του αμερικανικού Νότου, από την Αλαμπάμα μέχρι το Μισισιπή και το Τέξας πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από ανεμοστρόβιλους και σφοδρή κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ