Με πανό «Πωλειτισμός» οι αρχαιολόγοι έξω από το υπ. Πολιτισμού [εικόνες] - iefimerida.gr

Με πανό «Πωλειτισμός» οι αρχαιολόγοι έξω από το υπ. Πολιτισμού [εικόνες]

φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξω από το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκονται αυτή την ώρα οι υπάλληλοι του Συλλόγου Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της 24ωρης κινητοποίησής τους.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, για την ψήφιση του σχεδίου νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις».

Η απεργία, δηλώνει τη δυσαρέσκεια και την αντίθεση των αρχαιολόγων στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου και αποτελεί μέρος της προσπάθειάς τους να πετύχουν την τροποποίηση σημείων του.

Μέλη του Συλλόγου βρίσκονται από νωρίς έξω από τι κτήριο της Μπουμπουλίνας με ευφάνταστο πανό που συνδυάζει το «Πωλείται» με τον «Πολιτισμό».

Με πανό «Πωλειτισμός» οι αρχαιολόγοι έξω από το υπ. Πολιτισμού [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Οπως έχει αναφέρει στις παρατηρήσεις του ο ΣΕΑ, το εν λόγω σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει την «εξαίρεση της αρχαιολογικής νομοθεσίας στο άρθρο 1 παρ. 3 όπου προβλέπεται η εξαίρεση της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας», κάτι που είναι «συνταγματικά επιβεβλημένο».
«Αν δεν προστεθεί η αρχαιολογική εξαίρεση, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου τινάζει στον αέρα όλο το σύστημα προστασίας των αρχαιοτήτων», τονίζει ο ΣΕΑ.

Με πανό «Πωλειτισμός» οι αρχαιολόγοι έξω από το υπ. Πολιτισμού [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Παράλληλα, σήμερα, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει επίσης ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ ανακοίνωσε 4ωρη στάση εργασίας (11.00 με λήξη βάρδιας) και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ