Σήμα κινδύνου για την RBS- Δεν πέρασε τα stress test της τράπεζας της Αγγλίας - iefimerida.gr

Σήμα κινδύνου για την RBS- Δεν πέρασε τα stress test της τράπεζας της Αγγλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν κατάφερε να περάσει επιτυχώς τα stress test της τράπεζας της Αγγλίας η Royal Bank of Scotland, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση της συγκέντρωσης 2,5 δισ. ευρώ.

Η κρατική, σε ποσοστό 73% τράπεζα φαίνεται τελικά ότι είναι η λιγότερο «οχυρωμένη» τράπεζα της Αγγλίας, αν και άλλες δύο τράπεζες οι Barclays και Standard Chartered επίσης απέτυχαν να περάσουν τα τεστ. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, η τράπεζα αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο στις αρχές του επόμενου έτους, δεδομένου ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αντιξοότητες από τα χαμηλά επιτόκια και τα δυνητικά τεράστια πρόστιμα.

Την Τετάρτη η τράπεζα είπε ότι θα μειώσει περαιτέρω το κόστος και τα περιουσιακά στοιχεία ώστε να ανταποκριθεί στους ρυθμιστικούς κανόνες. Η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να συνυπογράψει το σχέδιο.

Πάντως, η τράπεζα της Αγγλίας υποστηρίζει ότι όπως αποδείχτηκε από τα stress test που έγιναν με στόχο να εξακριβωθεί πώς επτά μεγάλοι δανειστές θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις, το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αρκετά ισχυρό για να υποστηρίξει τη δανειοδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ακόμη και αν η παγκόσμια οικονομία βρεθεί αντιμέτωπη με αναταράξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ RBS stress test
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ