Ντράγκι: Η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό

Την άποψη ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

O κ. Ντράγκι έκανε λόγο και για μέτρια ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και επέσημανε τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό. Μέχρι το 2018-2019 ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης θα επανέλθει στο στόχο της ΕΚΤ, που έχει τεθεί περίπου στο 2%, σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι.
Οπως είπε, «παρά την κρίση των τελυεταίων ετών, έχουμε διατηρήσει την πορεία μας και προβλέπουμε πως ο πληθωρισμός θα επανέλθει σε επίπεδο συγκρίσιμο με τον στόχο του γύρω στο 2%, μεταξύ του 2018 και 2019».

Τόνισε, επίσης, πως η ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι μέτρια, αλλά σταθερή, ενώ υπογράμμισε πως στόχος της Τράπεζας είναι η σταθερότητα των τιμών και το πως υπάρχουν τα εργαλεία για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σημείωσε πως η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αποδυναμωθεί από τον λαϊκισμό, ενώ ανέφερε πως όσο περισσότερο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η αβεβαιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ