Νάιλον και θερμαντικά σώματα παρήγγειλε η κυβέρνηση για τους πρόσφυγες -Σε ποιες δομές θα τοποθετηθούν - iefimerida.gr

Νάιλον και θερμαντικά σώματα παρήγγειλε η κυβέρνηση για τους πρόσφυγες -Σε ποιες δομές θα τοποθετηθούν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαγωνισμό προμήθειας για την τοποθέτηση συστήματος θέρμανσης σε δύο δομές φιλοξενίας μεταναστών προκήρυξαν την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Την αποκάλυψη κάνει ο Ελεύθερος Τύπος τονίζοντας ότι η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών του διαγωνισμού ήταν χθες Τρίτη λόγω «κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης που καθιστούν αδύνατη για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης την τήρηση προθεσμιών που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία».

Τα συστήματα θέρμανσης προορίζονται για τη δομή φιλοξενίας στο Δερβένι όπου βρίσκονται 631 άτομα και τη δομή φιλοξενίας στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης όπου βρίσκονται 253 πρόσφυγες.

Όπως ενημερώνει ο Ελεύθερος Τύπος, η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε από τον 34 Λόχο Μηχανικού και αφορά σε προμήθεια συνολικού ύψους 61.000 ευρώ. Σε αυτή περιλαμβανεται ένα σύστημα με καυστήρες και αεραγωγούς που θα διοχετεύουν θερμό αέρα στις σκηνές των προσφύγων και 15 δεξαμενές πετρελαίου χωρητικότητας 500 λίτρων η καθεμιά. Προθεσμία παράδοσης σε λειτουργία είναι η 10άτη Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην προμήθεια περιλαμβάνονται και 400 κιλά νάιλον τα οποία προορίζονται για να σκεπαστούν οι σκηνές στις δομές φιλοξενίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μουζάλας, τους περασμένους μήνες σε δηλώσεις του τόνιζε ότι υπάρχει σχέδιο για τον χειμώνα και ότι οι σκηνές που διαβιούν οι πρόσφυγες θα αντικατασταθούν με οικίσκους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ