Τη φάγαμε και την 6η δόση πατριώτη... - iefimerida.gr

Τη φάγαμε και την 6η δόση πατριώτη...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μόλις δύο εβδομάδες τελείωσαν τα χρήματα της 6ης δόσης του δανείου και τα ταμειακά αποθέματα βρίσκονται πάλι σε κρίσιμο σημείο και σε αναμονή της επόμενης, των 89 δισ. τον Μάρτιο.Ετσι, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο, αν χρειασθεί, να χρησιμοποιήσουν μέρος των κεφαλαίων 3 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ μέχρι η Ελλάδα να πάρει την επόμενη δόση των 89 δισ. ευρώ (ή την πρώτη δόση του δεύτερου πακέτου βοήθειας) τον Φεβρουάριο-Μάρτιο οι ανάγκες θα καλύπτονται και με τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, όπως επισημαίνει και το in.gr.

Σε συσκέψεις που έγιναν χθες στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο φάνηκε ότι η μόνη διέξοδος είναι η βεβαίωση των φόρων σε ακίνητα, εισόδημα και ΙΧ, έσοδα που θα εγγραφούν στον Δεκέμβριο και θα εισπραχθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ο στόχος είναι να βεβαιωθούν έσοδα έως 750 εκατ. ευρώ από το τέλος ακινήτων, πάνω από 1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα 800 εκατ. ευρώ από την τελευταία δόση φόρου εισοδήματος 2011 που θα πληρωθεί στις αρχές του 2012 με την έκτακτη εισφορά και την επόμενη δόση του τέλους ακινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ