Ο Εφραίμ προφυλακίστηκε γιατί «ελεύθερος επηρεάζει πολιτικούς και κοινή γνώμη» - iefimerida.gr

Ο Εφραίμ προφυλακίστηκε γιατί «ελεύθερος επηρεάζει πολιτικούς και κοινή γνώμη»

Εφραίμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου πέρασε της πύλες της φυλακής του Κορυδαλλού είχε ένα και μόνο αίτημα προς τη Διεύθυνση της φυλακής.

Συγκεκριμένα, μόλις μπήκε στον Κορυδαλλό, ο ηγούμενος Εφραίμ ζήτησε να μάθει που είναι η εκκλησία των φυλακών. Στη συνέχεια, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου ζήτησε να είναι μόνος του σε ένα κελί έτσι ώστε να μπορεί να ασκεί τα πνευματικά του καθήκοντα. Το αίτημα του έγινε δεκτό και ο ηγούμενος κρατείται στην 6η πτέρυγα, όπου βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα.

Στο μεταξύ έγιναν γνωστοί οι τρεις λόγοι με βάση τους οποίους το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την άποψη της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και ψήφισε υπέρ της προφυλάκισης του Εφραίμ.

Σύμφωνα, λοιπόν με την εισήγηση η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία γιατί:

1. Εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

2. Τελούσε επί μακρόν χρόνο τις συγκεκριμένες πράξεις, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

3. Η δράση του έχει προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη ζημία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Σήμερα, οι συνήγοροί του κ. Εφραίμ Αρης Χαραλαμπάκης και Σπύρος Αλεξανδρής θα λάβουν από το Εφετείο αντίγραφο του βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών στις 23 Δεκεμβρίου και αφού μελετήσουν το σκεπτικό των Εφετών για την προφυλάκιση να ετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι να προσφύγουν στην ανακρίτρια της υπόθεσης με αίτησή τους και να ζητήσουν την αντικατάσταση της προφυλάκισης με την επιβολή περιοριστικών όρων, αντικρούοντας με επιχειρήματα τους λόγους που κρίθηκε ο εντολέας τους προσωρινά κρατούμενος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ