ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι εμπορικές πτήσεις προς Αβάνα - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι εμπορικές πτήσεις προς Αβάνα

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησαν οι πρώτες τακτικές εμπορικές πτήσεις μεταξύ των αεροδρομίων των ΗΠΑ με το αεροδρόμιο της Αβάνα.

Στις 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική εμπορική πτήση, από το αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα στην πόλη Σάντα Κλάρα στην κεντρική Κούβα και πραγματοποιήθηκε από την εταιρία JetBlue.

Πτήσεις στην Κούβα από τις HΠΑ είχαν να πραγματοποιηθούν από το 1961. Αρκετές ήταν οι εταιρείες που έσπευσαν να εντάξουν στις πτήσεις τους και σύνδεση με την Κούβα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν προσγειωθεί στην Αβάνα.

Η πρώτη πτήση προς Αβάνα πραγματοποιήθηκε από την American Airlines και αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας) από το Μαϊάμι για το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.

«Θα γίνουμε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που διαθέτει τακτική σύνδεση με την κουβανική πρωτεύουσα εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια», σημείωσε η Μάρθα Πάντιν εκπρόσωπος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Από την ερχόμενη Τετάρτη η American Airlines θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις ημερησίως από το Μαϊάμι προς την Αβάνα. Αλλη τακτική πτήση θα έχει εκκίνηση το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Η JetBlue θα εγκαινιάσει από την πλευρά της απευθείας πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Αβάνα σήμερα στις 08:58 (τοπική ώρα 15:58 ώρα Ελλάδας). Μέχρι το τέλος του έτους 110 καθημερινές πτήσεις θα συνδέουν την Κούβα με τις ΗΠΑ,ενώ οι 20 θα έχουν προορισμό την Αβάνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πτήσεις ΗΠΑ Αβάνα Κούβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ