Σεργκέι Πολούνιν: Ποιο είναι το 26χρονο κακό παιδί του μπαλέτου, διάδοχος του Νουρέγιεφ - iefimerida.gr

Σεργκέι Πολούνιν: Ποιο είναι το 26χρονο κακό παιδί του μπαλέτου, διάδοχος του Νουρέγιεφ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο χορευτής», το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Στίβεν Κάντορ, που ήδη προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες, πραγματεύεται την ιστορία του Σεργκέι Πολούνιν, του μεγαλύτερου, όπως λέγεται, χορευτή εν ζωή, διαδόχου του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Στα 26 του χρόνια, ο Πολούνιν είχε γίνει ήδη θρύλος. Κι αυτό δεν οφείλεται στις προκλητικές του δηλώσεις και στις διαφορές «αμαρτωλές» ιστορίες που τον ακολουθούν, αλλά αποκλειστικά και μόνο στο θηριώδες ταλέντο του που κάνει κάθε κίνησή του να φαντάζει σταλμένη από τον ουρανό. Όταν χορεύει, ο χρόνος παγώνει, οι νόμοι της φυσικής ανατρέπονται και το κοινό τον παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Ένας ασύγκριτος καλλιτέχνης που σπάει όλες τις συμβάσεις.

Τα τατουάζ στο σώμα του φυσικά δεν αρέσουν στους δασκάλους του και στις βασιλικές ακαδημίες, αλλά εκείνος μοιάζει να λέει: « Frankly, my dear , I don’t damn» . Και συνεχίζει να χορεύει και να λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια. Μιλάει για τις χαμηλές αμοιβές των χορευτών. Για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και για τη σκληρή ζωή των χορευτών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεργκέι Πολούνιν χορευτής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ