Άνθιμος: «Μήπως ο Εφραίμ είναι εξιλαστήριο θύμα;» - iefimerida.gr

Άνθιμος: «Μήπως ο Εφραίμ είναι εξιλαστήριο θύμα;»

Άνθιμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση για το θέμα της προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ έκανε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος χαρακτήρισε «εξιλαστήριο θύμα» τον ηγούμενο της μονής Βατοπαιδίου.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. «Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ» ανέφερε.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο επίσκοπος της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι η Ιερά Σύνοδος ούτε χρειάζεται ότι θα τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης. «Υπάρχει το πρόβλημα αναμίξεως σε θέματα της δικαιοσύνης και η Εκκλησία είναι τελείως χωριστή από το Κράτος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ