Ο Ζάφος Ξαγοράρης παρουσιάζει τη νέα του εγκατάσταση σε πάρκινγκ της Πατησίων [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ζάφος Ξαγοράρης παρουσιάζει τη νέα του εγκατάσταση σε πάρκινγκ της Πατησίων [εικόνες]

φωτογραφία: Natalia Tsoukala
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος Έργο στην Πόλη 2016, παρουσιάζει το έργο του Ζάφου Ξαγοράρη με τίτλο «Η Παράσταση».

Ο Ξαγοράρης εμπνέεται από την ιστορική παράσταση «Το Μεγάλο µας Τσίρκο» του ποιητή, θεατρικού συγγραφέα, και σεναριογράφου Ιάκωβου Καµπανέλλη, η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο Αθήναιον το 1973, στην οδό Πατησίων.

Η παρουσίαση της εγκατάστασης σε ένα χώρο στάθμευσης, πίσω από το ερειπωμένο θέατρο Αθήναιον, αποτελεί αφετηρία του πρότζεκτ, που θα ολοκληρωθεί την άνοιξη με μία ταινία και ένα βιβλίο.

Ο Ζάφος Ξαγοράρης παρουσιάζει τη νέα του εγκατάσταση σε πάρκινγκ της Πατησίων [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Το έργο προκαλεί τόσο στους πεζούς όσο και στα διερχόμενα αυτοκίνητα μια στιγμιαία αναγνώριση αλλά ταυτόχρονα και αιφνιδιασμό που αναστέλλει τη δυσπιστία και γεφυρώνει απρόσμενα παρελθόν και παρόν.

Ο Ζάφος Ξαγοράρης παρουσιάζει τη νέα του εγκατάσταση σε πάρκινγκ της Πατησίων [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η εγκατάσταση είναι σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου.

Το ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ είναι μια πρωτοβουλία του Οργανισμού ΝΕΟΝ. Υλοποιείται ετησίως και αφορά στην απευθείας ανάθεση και δημιουργία έργου για το δημόσιο χώρο της πόλης της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ