Σύζυγος εκλιπαρεί τους δικαστές να αφήσουν τον άντρα της να πεθάνει -«Οχι» λένε οι γιατροί

Στη Δικαιοσύνη απευθύνθηκε μια σύζυγος στην Αγγλία, εκλιπαρώντας τους δικαστές να αφήσουν τον άντρα της να πεθάνει -εναντίον της θέλησης των γιατρών.

Η δίκη θα διαρκέσει 4 ημέρες και μετά το τέλος της θα γίνει γνωστό αν ο βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου Paul Briggs θα αποσυνδεθεί από το μηχάνημα που τον κρατάει στη ζωή.

Ο 43χρονος Briggs, πατέρας ενός παιδιού, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τον Ιούλιο του 2015, μετά από ατύχημα με τη μηχανή του και ενώ εργαζόταν ως αστυνομικός.

Ο στρατιώτης που έγινε αστυνομικός είναι από τότε σε κώμα, δηλαδή εδώ και 17 μήνες, και τόσο η οικογένειά του όσο και οι φίλοι του υποστηρίζουν ότι πρέπει να «φύγει» με αξιοπρέπεια.

Η γυναίκα του Briggs, η 40χρονη Lindsey, λέει ότι -δεδομένης της τωρινής κατάστασής του, αλλά και της μακροπρόθεσμης πρόγνωσης- ο ίδιος θα ζητούσε να σταματήσει να υποστηρίζεται μηχανικά η ζωή του.

Ο Briggs δεν μπορεί να μιλήσει ή να έχει έλεγχο του σώματός του. Με τη Lindsey παντρεύτηκαν το 2000 και έχουν μια κόρη, την 5χρονη σήμερα Ella.

Το ατύχημα συνέβη τον Ιούλιο του 2015, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 26χρονη Chelsea Rowe μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και χτύπησε τον αστυνομικό ενώ πήγαινε με τη μηχανή στη δουλειά του.

Ειδικοί επιστήμονες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την κατάστασή του και ένας ανεξάρτητος γιατρός εκτίμησε ότι ο Briggs βρίσκεται σε «μόνιμη κατάσταση φυτού». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών γιατρών, πάντως, ο Briggs θα μπορούσε να ζήσει υπό μηχανική υποστήριξη -όπως τώρα δηλαδή- έως και ακόμα εννιά χρόνια, γι' αυτό και είναι αντίθετοι στο να τον αφήσουν να «φύγει».

Και επειδή ο ίδιος δεν έχει εκφράσει γραπτώς τι θα ήθελε να συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού πρώτα ακούσει τις απόψεις διαφόρων ειδικών αλλά και της οικογένειας του Briggs.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ