Η κυβέρνηση Τραμπ θα πιέσει ξένες χώρες να ερευνήσουν τα οικονομικά του Ιδρύματος Κλίντον - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση Τραμπ θα πιέσει ξένες χώρες να ερευνήσουν τα οικονομικά του Ιδρύματος Κλίντον

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να ζητήσει απ' τους πρεσβευτές των ΗΠΑ να ενθαρρύνουν ξένες κυβερνήσεις να διενεργήσουν έρευνα εις βάρος της Χίλαρι Κλίντον, μολονότι μετεκλογικά είχε πει ότι δεν θα ασκήσει δίωξη στην πρώην υπουργό Εξωτερικών για τα πεπραγμένα του Ιδρύματος Κλίντον ή την υπόθεση των e-mails της.


Προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ορκιστεί ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα που θα ασχοληθεί ειδικά με την αντίπαλό του. Είχε πει τότε ότι είναι απαραίτητη μια ποινική έρευνα για τις μεγάλες δωρεές που έγιναν απ' το εξωτερικό στο Ίδρυμα Κλίντον την περίοδο που η Χίλαρι ήταν επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ – κι η υπόσχεσή του ικανοποίησε ιδιαίτερα τους οπαδούς του, που φώναζαν ρυθμικά σε κάθε συγκέντρωσή του: «κλείστε την (την Κλίντον) μέσα!»

Την περασμένη εβδομάδα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε διακηρύξει ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει δίωξη κατά της Κλίντον.

Αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Τραμπ σχεδιάζει τώρα να καλέσει τους αμερικανούς πρέσβεις να ενθαρρύνουν ξένες κυβερνήσεις ώστε να ερευνήσουν σχετικά με τις δωρεές προς το Ίδρυμα Κλίντον.

«Η Αϊτή και η Κολομβία θα είναι χώρες-κλειδιά λόγω των μεγάλων χρηματικών ποσών, που άλλαξαν χέρια», είπε πηγή απ' το περιβάλλον του νεοεκλεγέντος προέδρου στη New York Post.

Από e-mails που είχαν διαρρεύσει παλαιότερα φέρεται να προκύπτει ότι άτομα που είχαν σχέσεις με το Ίδρυμα Κλίντον προηγήθηκαν στη σειρά προτεραιότητας για τη λήψη ομοσπονδιακών κονδυλίων μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2010 στην Αϊτή. Ομοίως κι ένας ιδιοκτήτης ορυχείων στην Κολομβία φέρεται να ευνοήθηκε απ' τις διασυνδέσεις του με τους Κλίντον.

ΠΗΓΗ: ΝΕW YORK POST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ