Δύο αδέλφια από την Κρήτη μελοποιούν Νερούδα, Μπρεχτ, Πεσσόα και Ρουμί [βίντεο] - iefimerida.gr

Δύο αδέλφια από την Κρήτη μελοποιούν Νερούδα, Μπρεχτ, Πεσσόα και Ρουμί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης είναι δύο νέοι μουσικοί από την Κρήτη που μελοποιούν από τα 16 τους χρόνια ποιητικό λόγο.

Εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου, ως τραγουδοποιοί και το πρώτο τους τραγούδι «Αυτοί παιδί μου δεν», σε ποίηση Μιχάλη Γκανά, αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.
Σήμερα, η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό, την πρώτη δισκογραφική εργασία των δύο νέων τραγουδοποιών.

Η ζωντανή παρουσίαση της δισκογραφικής αυτής δουλειάς θα γίνει Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στο θέατρο Άλφα Ιδέα με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη.

Αναφερόμενοι στη δουλειά τους, τα δύο αδέλφια θυμούνται τα πρώτα τους βήματα στο iefrimerida.gr

«Ο Μιχάλης και εγώ έχουμε μια τεράστια αγάπη για την ποίηση. Από πολύ μικρή ηλικία απολαμβάνουμε να διαβάζουμε ποιήματα. Επόμενο μας βήμα ήταν η μελοποίηση τους.
Στην πρώτη λυκείου η καθηγήτρια μας Ντιάνα Μανουρά, μας σύστησε το έργο των Μηνά Δημάκη και Άρη Δικταίου, δύο ποιητές που έμελλε να μας γοητεύσουν τόσο, που η παρουσίαση της δουλειάς μας πάνω στα ποιήματά τους, να μας φανεί αναγκαία.

Η καθοδήγηση και οι συμβουλές, της τότε καθηγήτριας μας, μας όπλισε με πίστη για να συνεχίσουμε να διαβάζουμε και να μελοποιούμε ποιητές. Ακολούθησε ο Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Σαπφώ, Νερούδα κ.α. Η ζωή, μας έφερε στην Αθηνά».

Δύο αδέλφια από την Κρήτη μελοποιούν Νερούδα, Μπρεχτ, Πεσσόα και Ρουμί [βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Εγώ στο Οικονομικό Νομικής και ο Μιχάλης στην ΑΣΟΕΕ. Το ενδιαφέρον μας όμως για την ποίηση δεν σταμάτησε στην Κρήτη. Ο Μιχάλης και εγώ συνεχίσαμε να διαβάζουμε ποιήματα των Πεσσόα, Μπρεχτ, Ρεμπώ, Γκανά, Στίγκα, Μοσχοβάκο, Ρουμί, Κόρσο, έχοντας τις φωνές μας, μια κιθάρα και επτά νότες σε ένα πεντάγραμμο.

Η ανάγκη μας να κοινωνήσουνε τις ανησυχίες μας, μας έφερε στον Υμηττό στα γραφεία της Μικρής Άρκτου μέσω της 4ης ακρόασης.
Ο Παρασκευάς Καρασούλος και η ομάδα της Μικρής Άρκτου μας αγκάλιασαν, δίνοντας μας την ευκαιρία για κάτι πολύ προσωπικό,το πρώτο μας άλμπουμ.
Με μελοποιημένα ποιήματα των Μιχάλη Γκανά, Τζελαλαντίν Ρουμί, Φερνάντο
Πεσσόα, Γκρέγκορι Κορσό, Πάμπλο Νερούδα, Γιάννη Ευθυμιάδη, Ντίνο Σιώτη, Μπέρτολντ Μπρεχτ, Πάουλ Τσελάν και Μηνά Δημάκη
».

Στο πρώτο ολοκληρωμένο τους δισκογραφικό εγχείρημα τους τιμά, συμπράττοντας με τη συμμετοχή της η Μαρία Φαραντούρη, την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και την διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος.
Το βιβλίο – CD κοσμούν έργα του ζωγράφου Βασίλη Πέρρου.

Μία γεύση απο την δουλειά των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη:

«Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στο θέατρο Άλφα Ιδέα (Πατησίων και Στουρνάρη) στις 9 το βράδυ έχουμε την χαρά να παρουσιάσουμε το πρώτο μας “Προσωπικό” άλμπουμ, παρέα με την Μαρία Φαραντούρη. Μαζί μας θα είναι οι μουσικοί Σπύρος και Τάσος Λούκος και ο Αλέξανδρος Μυλωνάς».

Το Θέατρο Άλφα/Ιδέα και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν στη πρώτη live παρουσίαση του βιβλίου-cd του Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη που εκδόθηκε από τη Μικρή Άρκτο με τίτλο «Προσωπικό»
Συμμετέχει η Μαρία Φαραντούρη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00
Τηλέφωνο κρατήσεων 210 76 10 616 & 620

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ