Γαστρονομικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη -Aπό το Μοδιάνο στο Καπάνι - iefimerida.gr

Γαστρονομικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη -Aπό το Μοδιάνο στο Καπάνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία αναδρομή στις γεύσεις της Θεσσαλονίκης και της ιστορία τους.

Σε αυτό τον περίπατο, δοκιμάζουμε, σοκολάτες, σοροπιαστά, κρέατα και παστά και μαθαίνουμε την προέλευση, την ιστορία τους, αλλά και τη σύνδεσή τους με την περιοχή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Thessaloniki walking tour, ξεκινώντας από τα Λουλουδάδικα περπατάμε στη Μοδιάνο, το Καπάνι, την Άθωνος, γευόμαστε μοναδικά εδέσματα, μερικά από αυτά με μυστικές συνταγές, χειροποίητες πίτες, εξαιρετικής ποιότητας τυριά και αλλαντικά, εκλεκτά αποστάγματα.
Κουβεντιάζουμε, τρώμε, πίνουμε, γελάμε και μοιραζόμαστε όλα εκείνα που σχετίζονται με το καλό φαγητό.

Γαστρονομικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη -Aπό το Μοδιάνο στο Καπάνι  | iefimerida.gr 0

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Οι περίπατοι που προτείνει είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Γαστρονομικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη -Aπό το Μοδιάνο στο Καπάνι  | iefimerida.gr 1

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου με τον Κωστή Ζαφειράκη

Σημείο συνάντησης: Γιαχουντί Χαμάμ (Λουλουδάδικα)
Ώρα: 11 π.μ
Συμμετοχή: 15 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ thessaloniki walking tour
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ