Πενθήμερο προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών - iefimerida.gr

Πενθήμερο προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

αγορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2011 οι καταστηματάρχες και οι έμποροι προσπαθώντας να δώσουν μία λύση στη κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους, ξεκίνησαν μειώσεις τιμών και μπαράζ προσφορών. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας ανακοίνωσε «πενθήμερο χριστουγεννιάτικων προσφορών» από χθες 27 του μηνός μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Έτσι οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν γενναίες προσφορές, αλλά και μειωμένες τιμές.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως οι πωλήσεις έπεσαν κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αγοράς κατά 30%, ενώ σε κλάδους η μείωση ξεπέρασε και το 40%. Όπως επίσης προκύπτει και από τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής ύφεσης προχώρησαν σε ριζική αλλαγή της συμπεριφοράς τους. Είναι χαρακτηριστικές οι περιγραφές του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη: «Οι έμποροι βίωσαν μια ''χριστουγεννιάτικη κατήφεια'' που τους ψαλίδισε όποια αισιοδοξία διατηρούσαν πριν από τα Χριστούγεννα. Φέτος παρατηρήθηκαν πολλές καταναλωτικές αλλαγές στον Ελληνα, όπως αλλαγή διάθεσης και συνηθειών, αναδιάταξη των υποχρεώσεων και προτεραιοτήτων του, ακόμα και αλλαγή προτίμησης στα χριστουγεννιάτικα δώρα».

Συγκεκριμένα, μόνο ένας στους πέντε καταναλωτές προτίμησε τα είδη ένδυσης-υπόδησης, δύο στους πέντε προτίμησαν παιδικά δώρα και παιχνίδια, ενώ δύο στους πέντε φέτος προτίμησαν τα δώρα χαμηλού κόστους, δηλαδή τα «μικροδωράκια».

Μοναδική εξαίρεση, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάπως διασώθηκε από αυτήν την κάθετη πτώση, αποτελεί ο κλάδος των παιδικών και των παιχνιδιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ