Αυστηρό το νέο πειθαρχικό δίκαιο για δημοσίους υπαλλήλους - iefimerida.gr

Αυστηρό το νέο πειθαρχικό δίκαιο για δημοσίους υπαλλήλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυστηρές ποινές σε βάρος των επίορκων υπαλλήλων που θα αποκλείονται από την ιεραρχία αλλά και επιτάχυνση της εκδίκασης των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, προβλέπεται στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα για πρώτη φορά, από τη Μεταπολίτευση και μετά, όπως έχει εισηγηθεί η επιτροπή για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου, οι συνδικαλιστές δεν θα μετέχουν στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων.

Τα πειθαρχικά εφεξής θα διαχωρίζονται από τη υπηρεσιακά συμβούλια ώστε να εκλείψει η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη στις υποθέσεις διαφθοράς αλλά και στις περιπτώσεις πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των υπαλλήλων.

Τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το νέο πειθαρχικό δίκαιο έχουν εισηγηθεί στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Ραγκούση, να μην μπορούν να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε οποιοδήποτε επίπεδο της ιεραρχίας οι υπάλληλοι σε βάρος των οποίων έχουν τελεσιδικήσει αποφάσεις για υποθέσεις διαφθοράς.

Στις προτάσεις της επιτροπής συμπεριλαμβάνεται ακόμα πρόβλεψη τα υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοσίου που παραπέμπονται για πειθαρχικά δικαιώματα να καθαιρούνται με συνοπτικές διαδικασίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις προβλέπονται επίσης ρυθμίσεις για πρόστιμα σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν τελεσιδικήσει σε βάρος τους πειθαρχικές παραβάσεις, πρόστιμα που αγγίζουν τα 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ