Γαλλία: Υπέρ της υποψηφιότητας του Ζακ- Λικ Μελανσόν στις εκλογές οι υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος - iefimerida.gr

Γαλλία: Υπέρ της υποψηφιότητας του Ζακ- Λικ Μελανσόν στις εκλογές οι υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος

Φωτογραφία: ΑP/ Jacques Brinon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υποστηρικτές του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Ζαν-Λικ Μελανσόν στις προεδρικές εκλογές, με ποσοστό 53,6%, διαψεύδοντας τα στελέχη του κόμματος.

Ομως, οι υποστηρικτές του κόμματος δεν του έδωσαν «λευκή επιταγή», σχολιάζει η δημοσιογράφος της Liberation, Λιλιάν Αλεμανια, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση.

Επειτα από διαβούλευση με τους υποστηρικτές τους την περασμένη εβδομάδα, οι κομμουνιστές αποφάσισαν να υποστηρίξουν τελικά τον Ζαν-Λικ Μελανσόν στις προεδρικές εκλογές. Σε ποσοστό 53,6% έκαναν τελικά αυτή την επιλογή που τους είχε δώσει ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Πιερ Λοράν, η οποία όμως δεν ήταν εκείνη των αντιπροσώπων τους (των στελεχών του κόμματος), αναφέρει η δημοσιογράφος.

Οι τελευταίοι, που έφθασαν στο Παρίσι πριν από τρεις εβδομάδες, είχαν ταχθεί υπέρ ενός κομμουνιστή υποψηφίου. Οπως και το 2012, το ΚΚΓ θα υποστηρίξει λοιπόν τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του τον Φεβρουάριο, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τους συμμάχους του, υπό το σχήμα της Ανυπότακτης Γαλλίας και όχι του Αριστερού Μετώπου το οποίο δεν υπάρχει πια.

Αυτή η επιλογή, αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΓ την οποία επικαλείται η δημοσιογράφος, είναι εκείνη «μιας αυτόνομης κομμουνιστικής εκστρατείας που καλεί να ψηφιστεί ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, θεωρώντας πως μια συσπείρωση μπορεί να λειτουργήσει με αυτή την υποψηφιότητα και πως θα υποστηρίξει ένα μεγάλο μέρος προτάσεων της αριστεράς εναλλακτικών στη λιτότητα».

Ενας τρόπος να υπενθυμίσει, σχολιάζει η δημοσιογράφος, ότι δεν είναι μια εν λευκώ επιταγή που δίνεται στον ευρωβουλευτή. «Αυτή η επιλογή δηλώνει επίσης πως οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για μια κοινή υποψηφιότητα, θα στηρίξουν την έκκληση αυτή διατηρώντας την αυτονομία τους, παραμένοντας κριτικοί και εποικοδομητικοί, θα εργαστούν σε ένα συλλογικό πλαίσιο μιας διευρυμένης εκστρατείας για την οικοδόμηση της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ