ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σπουδαία διάκριση για τον Ελληνα ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σπύρου

Σπουδαία διάκριση για τον Ελληνα ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σπύρου

O καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Σπύρου επιλέχθηκε ως o «Georg P. Weinblum Memorial Lecturer» του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017.

Είναι η πρώτη φορά που δίδεται αυτή η διάκριση σε καθηγητή ή ερευνητή ελληνικού ακαδημαϊκού ιδρύματος. Πρόκειται για διεθνή θεσμό με υψηλή απήχηση στην επιστημονική ναυπηγική κοινότητα, ο οποίος ξεκίνησε το 1978 από Γερμανούς και Αμερικανούς ακαδημαϊκούς για να τιμηθεί η σημαντική συμβολή του αείμνηστου καθηγητή Georg Weinblum στην εκπαίδευση και την έρευνα στον τομέα της υδροδυναμικής και των κινήσεων πλοίων σε κυματισμούς.

Ο φορέας «Georg Weinblum Foundation» που δημιουργήθηκε γι' αυτόν τον λόγο, τιμά κάθε χρόνο ένα άτομο με ηγετικό ρόλο διεθνώς σε αντικείμενο του παραπάνω τομέα, το έργο του οποίου διακρίνεται από το πνεύμα και τα ιδανικά του Georg Weinblum.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σπύρου έδωσε τη σχετική διάλεξη με τίτλο «Ομοκλινικά φαινόμενα στις κινήσεις των πλοίων» στο Αμβούργο (Technische Universität Hamburg-Harburg) στις 16 Νοεμβρίου 2016, πριν από την έναρξη της ετήσιας συνάντησης της Γερμανικής Ένωσης Ναυπηγών (STG). Η διάλεξη θα επαναληφθεί στην Ουάσιγκτον, στο Εργαστήριο David Taylor Model Βasin, την άνοιξη του 2017. Οι διαλέξεις «Georg Weinblum» υποστηρίζονται:

- Στη Γερμανία, από το Ινστιτούτο Ρευστοδυναμικής και Θεωρίας Πλοίου του Τεχνικού Πανεπιστημίου Hamburg-Harburg (TUHH).

- Στις ΗΠΑ, από την Ένωση Ναυπηγών-Ναυτικών Μηχανολόγων (SNAME) και από το Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών (National Research Council).

Από την έναρξη του θεσμού, η μελέτη που συνοδεύει τη διάλεξη προσφέρεται προς δημοσίευση στο περιοδικό Journal of Ship Research ή στο περιοδικό Ship Technology Research-Schiffstechnik.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.