Σήμερα η νεκρώσιμη ακολουθία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ [βίντεο] - iefimerida.gr

Σήμερα η νεκρώσιμη ακολουθία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Πιονγκγιάνγκ ξεκίνησε η νεκρώσιμη ακολουθία του Κιμ Γιονγκ-ιλ. Η πρώτη φάσης της τελετής άρχισε στο μαυσωλείο Κουμσουσάν όπου έχει τοποθετηθεί το γυάλινο φέρετρο με τη σωρό του ηγέτη της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η τελετή άρχισε στις 10:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) και όταν ολοκληρωθεί, η σορός του Κιμ Γιονγκ-ιλ θα περάσει από τους δρόμους της βορειοκορεατικής πρωτεύουσα.

Η αποχαιρετιστήριος τελετή για τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ -Ιλ άρχισε στην Πιονγιανγκ, όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ Τας, το μοναδικό ρωσικό πρακτορείο που υπάρχει στη Βόρειο Κορέα. Προβλέπεται πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα αποχαιρετήσουν τον επί 17 χρόνια ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η χώρα παραμένει σε εθνικό πένθος ενώ οι μαζικές εκδηλώσεις θλίψης δεν έχουν σταματήσει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απώλεια του 69χρονου ηγέτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ