Η σύμβουλος του Τραμπ δεν θέλει για ΥΠΕΞ τον Μιτ Ρόμνεϊ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σύμβουλος του Τραμπ δεν θέλει για ΥΠΕΞ τον Μιτ Ρόμνεϊ [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ; Εδώ και μέρες προβάλλονται έντονα ως φαβορί ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνι και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι. Αλλά ο Ντόναλντ τραμπ κρατά μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά του.

Τώρα όμως, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, η επικεφαλής των συμβούλων του Τραμπ έρχεται να πάρει ανοικτά θέση και μάλιστα κατά του Ρόμνι.

Η σύμβουλος του Τραμπ δεν θέλει για ΥΠΕΞ τον Μιτ Ρόμνεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Σε μια ανάρτησή της στο Tweeter η 49χρονη Κέλιαν Κόνγουεϊ γράφει ότι στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δέχθηκε μια πλημμυρίδα αρνητικών σχολίων για τον Ρόμνι: «Κάποιοι οπαδοί του Τραμπ προειδοποιούν να μην αναλάβει ο Ρόμνι υπουργός Εξωτερικών»

Receiving deluge of social media & private comms re: Romney Some Trump loyalists warn against Romney as sec of state https://t.co/HDtpjeJTc3

Μάλιστα στο tweet της παραπέμπει σ' ένα άρθρο του ειδησεογραφικού ιστότοπου “Politico”, στο οποίο οι Ρεπουμπλικανοί Μάικ Χάκαμπι και Νιουτ Γκίνγκριτς εκφράζουν την οργή τους κατά του Ρόμνι, λέγοντας πώς δεν θα ξεχάσουν ότι πολέμησε ανοικτά τον Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ενώ παραθέτει κι ένα σχόλιο του διάσημου ηθοποιού Τσακ Νόρις, που γράφει ότι «ο Ρόμνι προσπάθησε να γ.... 60 εκατομμύρια Αμερικανούς προσπαθώντας να συντρίψει τον Τραμπ με κάθε ευκαιρία».

@KellyannePolls Romney tried to screw 60 million Americans, by trying to crush Trump at every turn! I will NEVER forgive that. He's scum.

Ο Ρόμνι, ο οποίος είχε κατεβεί ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία το 2012, αλλά ηττήθηκε απ' τον Μπαράκ Ομπάμα, ήταν πράγματι ένας απ' τους σφοδρότερους επικριτές του Τραμπ μέχρι την 8η Νοεμβρίου. Τον είχε χαρακτηρίσει ρατσιστή και σεξιστή και είχε πει ανοικτά ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσει.

Η σύμβουλος του Τραμπ δεν θέλει για ΥΠΕΞ τον Μιτ Ρόμνεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Ρόμνι συγκαταλέγεται στη μετριοπαθή πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών, ενώ ο ανταγωνιστής του, Τζουλιάνι, στους σκληροπυρηνικούς.

Η σύμβουλος του Τραμπ δεν θέλει για ΥΠΕΞ τον Μιτ Ρόμνεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Επιπροσθέτως ο Τζουλιάνι συγκαταλέγεται στους αφοσιωμένους υποστηρικτές του Τραμπ. Η Κόνγουεϊ δεν τον πατρονάρει ανοικτά, αλλά σ' ένα νέο tweet υπενθυμίζει τις αρετές πρώην επικεφαλής του Στέητ Ντιπάρτμεντ, και συγκεκριμένα την αφοσίωση...

Kissinger & Schultz as Secs of State flew around the world less, counseled POTUS close to home more. And were loyal. Good checklist.

Μιλώντας στο CNN (http://edition.cnn.com/2016/11/24/politics/kellyanne-conway-romney-tweets/) η Κόνγουεϊ υποστήριξε ότι με τα tweets της απλώς είπε ανοικτά τη γνώμη της, την οποία έχει ήδη εκφράσει στις κατ' ιδίαν επαφές της με τον Τραμπ και τον μελλοντικό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Η σύμβουλος του Τραμπ δεν θέλει για ΥΠΕΞ τον Μιτ Ρόμνεϊ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Προσπάθησε δε να αναστρέψει την εντύπωση ότι έχει κάτι προσωπικό εναντίον του Ρόμνι. Απλώς, όπως είπε, της έκανε εντύπωση ο όγκος των αρνητικών σχολίων κατά του Ρόμνι, που περιστρέφονταν κατά βάση γύρω απ' τον όρο «προδοσία».
Για την Wall Street Journal (http://www.wsj.com/articles/trump-allies-raise-doubts-about-mitt-romney-leading-state-department-1480011962?mod=mktw) τα σχόλια της Κόνγουεϊ ίσως είναι ενδεικτικά της άποψης που συμμερίζονται κάποιοι σύμμαχοι του Τραμπ ότι ο Μιτ Ρόμνι δεν είναι ο κατάλληλος να αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Για το πόστο του υπ Εξ, πάντως, έχουν πέσει στο τραπέζι και άλλα ονόματα, όπως του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, του γερουσιαστή Μπομπ Κόρκερ και του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ιράκ, Ζαλμάι Χαλιλζάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ