Στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair Cargo το project του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο - iefimerida.gr

Στην κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair Cargo το project του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς και η Goldair είναι ο προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή και διαχείριση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στην έκταση των 588 στρεμμάτων που ελέγχει η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η διοίκηση της ΓΑΙΟΣΕ ενημέρωσε χθες σχετικά τόσο την κοινοπραξία, όσο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία περιμένει από τον Νοέμβριο του 2000 την ολοκλήρωση της προσπάθειας εξεύρεσης ιδιώτη διαχειριστή για το Θριάσιο. Η επιλογή ιδιώτη διαχειριστή ήταν όρος για τη χρηματοδότηση που είχε λάβει ο όμιλος ΟΣΕ από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου.

Με βάση και τους όρους τους διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η ΓΑΙΑΟΣΕ, η κοινοπραξία (η μοναδική που εκδήλωσε δεσμευτικό ενδιαφέρον) προσφέρει εφάπαξ τίμημα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο ενοίκιο θα φτάνει το 2,51% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, με το εγγυημένο ενοίκιο να προσεγγίζει τις 350.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο. Η διαδικασία παραχώρησης αναμένεται, πάντως, να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2017, με την ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή.

Η τελική μορφή της σύμβασης είναι αντικείμενο διαβούλευσης μεταξύ του προσωρινού αναδόχου και της ΓΑΙΑΟΣΕ.Η κοινοπραξία πρόκειται να συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία και θα υπογράψει σύμβαση παραχώρησης, διάρκειας 50 ετών, για τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών.

Η επένδυση θα γίνει σε έκταση 588 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της τελευταίας, ενώ η ευρύτερη έκταση περιλαμβάνει και τον σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1.450 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΟΣΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ Θριάσιο GOLDAIR
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ