Ανάσα για την Ελλάδα – Ξέφυγε από την Κροατία στην 14η θέση

Η νίκη του ΠΑΟΚ και η ισοπαλία του Ολυμπιακού κόντρα σε Φιορεντίνα και Γιανγκ Μπόις αντίστοιχα χάρισαν στην Ελλάδα 0.600 βαθμούς και αύξησαν τη διαφορά από την Κροατία στην κατάταξη της UEFA.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει σίγουρα με μια ομάδα στη φάση των «32» ενώ δεν αποκλείεται να προκριθεί και ο ΠΑΟΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η 14η θέση φαντάζει πλέον δεδομένη για φέτος καθώς η Ελλάδα έφτασε τους 26.500 βαθμούς, μπροστά από τη 15η Κροατία που έχει 25.250. Οι Κροάτες δεν θα έχουν ομάδα στην επόμενη φάση αφού η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχει ήδη αποκλειστεί.

Στο κυνήγι της Ελλάδας βρίσκονται Αυστρία και Ρουμανία ενώ μπροστά μας βρίσκεται η Ολλανδία σε απόσταση 1.363 βαθμών.

Σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, προτίθεται από τη σεζόν 2018/19 να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10. Αν η Ελλάδα είναι στην 15η θέση, τότε είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν παραμείνει 14η, τότε οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό. Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα playoffs.

Όσο για τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει πως ο 2ος των χωρών 10-15, δηλαδή πιθανότατα και της Ελλάδας θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό του Champions League.

Αναλυτικά η κατάταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα καταταξη uefa Europa League

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ