Σεισμός 7,2 βαθμών χτύπησε το Ελ Σαλβαδόρ -Προειδοποίηση για τσουνάμι - iefimerida.gr

Σεισμός 7,2 βαθμών χτύπησε το Ελ Σαλβαδόρ -Προειδοποίηση για τσουνάμι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε την Πέμπτη στο Ελ Σαλβαδόρ.

Η σεισμική δόνηση εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή 153 χιλιόμετρα από το Puerto El Triunfo ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 33 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής λάβει αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κόστα Ρίκα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 154 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο, στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το USGS.

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα σεισμικά κύματα σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο. Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) σεισμικά κύματα ύψους έως κι ενός μέτρου είναι πιθανό να πλήξουν τις ακτές της Νικαράγουας και του Ελ Σαλβαδόρ οι οποίες βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ελ Σαλβαδόρ κάλεσαν τους κατοίκους των παραθαλάσσιων κοινοτήτων να απομακρυνθούν από τις περιοχές αυτές λόγω του κινδύνου τσουνάμι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νικαράγουα

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα εξαιτίας του σεισμού, αλλά και λόγω του κυκλώνα Ότο ο οποίος πλήττει από νωρίτερα σήμερα περιοχές του κεντροαμερικανικού κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσουνάμι Σεισμός Ελ Σαλβατόρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ