Βούτσης: Προκλητικός ο Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάννης - iefimerida.gr

Βούτσης: Προκλητικός ο Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάννης

Φωτογραφία: ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση σε όσους αμφισβητούν τα σύνορα είναι η προσήλωση στις αρχές του διεθνούς Δικαίου και της σταθερότητας δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Κατά τα εγκαίνια του συνεδρίου «Η πολιτική κληρονομία του Ελευθερίου Βενιζέλου - Συνέχειες & Ασυνέχειες» ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου με τις οποίες αμφισβητεί τα σύνορα, όπως ορίστηκαν από την συνθήκη της Λωζάννης.

«Σήμερα, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη συγκυρία η συζήτηση αυτή να είναι ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ, μετά την συνεχιζόμενη, κλιμακούμενη και προκλητική ρητορική του Προέδρου Ερντογάν, που το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ως «αναθεωρητής» της Συνθήκης της Λωζάννης».

Πρόσθεσε δε πως «η απάντηση, προφανώς, δεν μπορεί παρά να είναι η σταθερή και διαχρονική προσήλωση της Ελλάδας στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στην διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ