Τimes: Οι Έλληνες φέτος δεν κάνουν Χριστούγεννα - iefimerida.gr

Τimes: Οι Έλληνες φέτος δεν κάνουν Χριστούγεννα

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την «καταθλιπτική» εικόνα που παρουσιάζει η Αθήνα, με τα άδεια καταστήματα, και τις λιγοστές σακούλες στα χέρια των Αθηναίων, περιγράφουν οι «Times» σε δημοσίευμά τους, μία κατάσταση όμως που έρχεται και επιβεβαιώνεται από την Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία σημειώνει πως υπάρχει πτώση στην αγοραστική κίνηση σε σχέση με πέρσι, κατά 30%.

«Εννέα στους δέκα Έλληνες είναι πλέον λιγότερο γενναιόδωροι όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, ενώ αναφορικά με το πώς βλέπουν την αγορά οι έμποροι, σημειώνει πως «βυθίστηκαν σε κατάθλιψη που απομάκρυνε κάθε προηγούμενη αισιοδοξία»

Times: Φέτος οι Έλληνες δεν κάνουν Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τους «Times» η εικόνα φέτος στην Αθήνα, η οποία στην κεντρική της πλατεία δεν έχει ούτε χριστουγεννιάτικο δέντρο, αποτελείται από πολίτες που βλέπουν τις βιτρίνες αλλά δεν αγοράζουν, και όσοι το κάνουν προτιμούν να παίρνουν ελάχιστα πράγματα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις των καταστηματαρχών για ολόκληρη την εορταστική περίοδο κάνουν λόγο για μείωση τζίρου σε σχέση με την περσινή χρονιά κατά 30%. Το καταθλιπτικό σκηνικό της ελληνικής πρωτεύουσας, λένε οι Times, συμπληρώνουν τα άδεια καταστήματα του άλλοτε γεμάτου από κόσμο κέντρου και το πλήθος των ενοικιαστηρίων και των πωλητηρίων στις εμπορικές οδούς.

Το άρθρο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, καθώς όπως σημειώνει ο ανταποκριτής στην Αθήνα, αυτό φανερώνει πως η Ελλάδα μαστίζεται όλο και περισσότερο από την λιτότητα. Η απόφαση, εξηγεί το δημοσίευμα, ήταν του δημάρχου της πόλης στο πνεύμα της συγκράτησης των δαπανών, με αποτέλεσμα ο στολισμός της κεντρικής πλατείας να έχει γίνει με φωτάκια στα υπάρχοντα δέντρα και κατασκευές μαθητών με ανακυκλωμένα κουτάκια αναψυκτικών.

Όπως είναι φυσικό δεν παραλείπεται και η λιγοστή κίνηση καταναλωτών στην «άδεια» φέτος Ερμού. Όσοι ψώνισαν, ξόδεψαν λιγότερα από το συνηθισμένο, αναζητώντας προσφορές και φθηνά προϊόντα. Ωστόσο όπως αναφέρεται στο άρθρο, η χαμηλή αυτή αγοραστική κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων δεν είναι φαινόμενο μόνο του Κέντρου, καθώς τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εμπορικοί δρόμοι σε άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και ολόκληρη η χώρα.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας επισημαίνει ότι ο κόσμος συνωστίζεται πλέον στα συσσίτια φιλανθρωπικών οργανώσεων καθώς αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό ο αριθμός των ανέργων και των αστέγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ