Spiegel: Οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές της Ελλάδας - iefimerida.gr

Spiegel: Οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές της Ελλάδας

Der Spiegel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, και των ικανοτήτων του, τάσσεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel Online, σε άρθρο του με τίτλο, «Οι αποτυχημένοι μεταρρυθμιστές της Ελλάδας», κάνοντας λόγο για κωλυσιεργία στο να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Η μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο έχασε πάρα πολύ γρήγορα και τη λαϊκή εμπιστοσύνη. Διαρκείς διαμάχες παραλύουν το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ ακόμη και οι πλέον επείγουσες μεταρρυθμίσεις έχουν κολλήσει», επισημαίνεται στο άρθρο, ενώ σχολιάζεται και η δρομολογούμενη ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων (PSI), εκτιμώντας πως είναι σαφές ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα θα τιναχτεί στον αέρα.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δις ευρώ χαρακτηρίζεται «εκρηκτική πολιτικά αφού κανένας πολιτικός δεν είναι πρόθυμος να υποστηρίξει νέα αντιδημοφιλή μέτρα λιτότητας».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «παράλυση» της κυβέρνησης Παπαδήμου, λόγω των καθυστερήσεων, στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και στο «φιάσκο» στην μείωση θέσεων εργασίας στο δημόσιο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μόνο 1000 άτομα βγήκαν στην εφεδρεία αντί 30.000 που ήταν ο αρχικός υπολογισμός. Επίσης σχολιάζεται αρνητικά και το κλείσιμο ή η συγχώνευση δημοσίων φορέων, η κωλυσιεργία εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και του σαθρού συστήματος υγείας, αλλά και η περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ