ΝΔ: Η κυβέρνηση φρενάρει τις αποκρατικοποιήσεις, υπονομεύει την ανάπτυξη - iefimerida.gr

ΝΔ: Η κυβέρνηση φρενάρει τις αποκρατικοποιήσεις, υπονομεύει την ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση φρενάρει τις αποκρατικοποιήσεις και υπονομεύει την ανάπτυξη, καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ιδιωτικοποιήση του ΔΕΣΦΑ.

«Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν μια συμφωνημένη από το 2014 επένδυση ύψους 400.000.000 ευρώ και ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ», σημειώνει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέματης ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ ο κ. Σκρέκας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σε έξι ημέρες εκπνέει, με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και η δεύτερη παράταση της προθεσμίας της εγγυητικής επιστολής της SOCAR για τον ΔΕΣΦΑ. Για πολλοστή φορά στο τελευταίο τετράμηνο, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός φτάνουν στο παρά πέντε, χωρίς σχέδιο και χωρίς στρατηγική. Και, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, απροετοίμαστοι.

Μια συμφωνημένη από το 2014 επένδυση ύψους 400.000.000 ευρώ και ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 2,5 δις ευρώ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Για ακόμη μια φορά, οι ιδεοληπτικές και επικίνδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης διώχνουν μακριά τους πιθανούς επενδυτές, καθυστερούν έτοιμες - από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - επενδύσεις, υπονομεύουν την ανάπτυξη, εμποδίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και καταδικάζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην ανεργία».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εγγυητική επιστολή που έχει δώσει η Socar η εταιρεία με την οποία έχει συμφωνηθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ λήγει στις 30 Νοεμβρίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει εξευρεθεί λύση. Η αζέρικη εταιρεία θεωρεί το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ ιδιαίτερα υψηλό μετά την τροπολογία του προηγούμενου υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η περιουσιακή βάση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΣΦΑ αποκρατικοποιήσεις ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ