Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Γιλμάζ - iefimerida.gr

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Γιλμάζ

εμπρησμοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις δηλώσεις του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ. Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας υποστήριξε πως οι εμπρησμοί σε δαση στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την περίοδο 1995-1997 προκλήθηκαν από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ύστερα από εντολές της ηγεσίας τους.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τους προϊστάμενους των εισαγγελιών Εφετών όλης της χώρας να ανασύρουν από το αρχείο τους όσες δικογραφίες είχαν σχηματιστεί για εμπρησμούς δασών κατά άγνωστων δραστών την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο πλαίσιο του νέου κύκλου των ερευνών θα αξιολογηθούν οι δηλώσεις του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εμπρησμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ