Γερμανικό σαμποτάζ στη συνάντηση για το ελληνικό χρέος -Πώς φτάσαμε στη ματαίωση του Washington Group - iefimerida.gr

Γερμανικό σαμποτάζ στη συνάντηση για το ελληνικό χρέος -Πώς φτάσαμε στη ματαίωση του Washington Group

Φωτογραφία: AP Photo
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Δυναμίτη στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για μια συμφωνία ΔΝΤ-Ευρωπαίων έβαλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Πώς; «Ανατινάζοντας» τη συνάντηση του περιβόητου Washington Group, η οποία, όπως αποκάλυψε χθες το iefimerida, είχε οριστεί να γίνει από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι σήμερα το πρωί τίποτε δεν προμήνυε την ακύρωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η κίνηση αυτή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών μάλλον αιφνιδίασε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

Η συνάντηση είχε μείνει μυστική μέχρι χθες, όταν διέρρευσε -μάλλον όχι τυχαία- στη γερμανική εφημερίδα SZ. Πατώντας πάνω σε αυτή τη διαρροή, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω της DW δεν ανακοίνωσε τη ματαίωση της συνάντησης, αλλά διέψευσε την ύπαρξή της, όπως επίσης -κι εδώ είναι το ζουμί- την αναγκαιότητά της. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η κίνηση αυτή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών μάλλον αιφνιδίασε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, καθώς η προετοιμασία για τη συνάντηση στο Βερολίνο προχωρούσε κανονικά ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μετά από το πρώτο μούδιασμα, οι συμμετέχοντες άρχισαν να προσαρμόζονται στα δεδομένα που δημιούργησε η γερμανική γραμμή. Απαντώντας σε ερώτηση του iefimerida για το αν ματαιώνεται η συνάντηση του Washington Group, ο εκπρόσωπος του Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε λακωνικά: «Δεν είχε προγραμματιστεί καμία συνάντηση».

Πιο διπλωματική στάση κρατούν στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι δεν μπορούν να σχολιάζουν διαρροές (την πληροφορία που έφτασε χθες στη SZ) και να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν συναντήσεις, ενώ και η ΕΚΤ -που θα συμμετείχε με τον Μπενουά Κερέ- προσαρμόστηκε στα τετελεσμένα που δημιούργησαν οι γερμανικοί χειρισμοί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι πολύ δύσκολο για την ελληνική υπόθεση, καθώς πέρα από τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεγάλες εκκρεμότητες της δεύτερης αξιολόγησης, θα κριθεί το αν και με ποιο τρόπο μπορούν να γεφυρωθούν οι χαώδεις διαφορές με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία χρέος Washington Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ