Η EBRD εξετάζει τη μεταφορά προσωπικού από το Λονδίνο, όχι όμως λόγω Brexit - iefimerida.gr

Η EBRD εξετάζει τη μεταφορά προσωπικού από το Λονδίνο, όχι όμως λόγω Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει εκατοντάδες προσωπικού από τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της προσπάθειας αύξησης της αποδοτικότητάς της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ανώτατα στελέχη της EBRD ανέφεραν πως η τράπεζα βρίσκεται στα «πολύ αρχικά στάδια» μιας αξιολόγησης, στο πλαίσιο της οποίας θα δοθούν συστάσεις στα 65 κράτη-μετόχους της το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η αξιολόγηση εκτιμάται πως θα εξετάζει επιλογές όπως η μεταφορά προσωπικού που ασχολείται με το back office είτε σε κάποια άλλη χώρα ή σε φθηνότερα γραφεία στη Βρετανία, εντός ή εκτός Λονδίνου. Η πιθανή μετακίνηση εργαζομένων από το Λονδίνο δεν σχετίζεται άμεσα με το Brexit, ωστόσο αξιωματούχος είπε στο Reuters πως η όποια κίνηση προς ένα «σκληρό Brexit» θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση της EBRD.

Η τράπεζα απασχολεί σήμερα περισσότερους από 1.500 ανθρώπους στο Λονδίνο και η μεταφορά τους ίσως αποδειχθεί κοστοβόρα, ενώ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία της τράπεζας. Εκπρόσωπος της EBRD αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EBRD
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ