Οργισμένη η αμερικανική άκρα δεξιά με τον Τραμπ -Γιατί δεν θα ασκήσει δίωξη στη Χίλαρι

Στο μάτι συντηρητικών κύκλων και οπαδών της ακροδεξιάς οργάνωσης μπήκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωσή του ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει δίωξη κατά της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση των e-mails της ή για τις πρακτικές του Ιδρύματος Κλίντον.

Ο δεξιός ιστότοπος “Breitbart News” κατηγορεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ότι «αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση».
Αργότερα, βέβαια, ο ίδιος ιστότοπος άλλαξε το σχετικό τίτλο γράφοντας «Η Κέλι-Αν Κόνγουέι επιβεβαιώνει: ο Τραμπ δεν θα ασκήσει δίωξη κατά των Κλίντον». Η Κέλι-Αν Κόνγουεϊ είναι σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.
«Κλείστε την μέσα» φώναζε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αντίπαλό του τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας -φράση που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του. Οι τελευταίοι κατηγορούν τη Χίλαρι για παράνομες δραστηριότητες στο διάστημα που διετέλεσε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Αλλά λίγο μετά τις εκλογές ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι η άσκηση δίωξης κατά των Κλίντον δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητές του.
«Βροχή» ήρθαν οι αρνητικές τοποθετήσεις συντηρητικών σχολιαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως της Αν Κούλτερ στο Twitter: «Κανένας πρόεδρος δεν πρέπει να εμποδίζει τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της», έγραψε. Ενώ η δεξιά οργάνωση “Judicial Watch” είπε ότι ο Τραμπ «πρόδωσε την υπόσχεσή του προς τους Αμερικανούς» να καθαρίσει τη διαφθορά στην Ουάσιγκτον.
Η λεγόμενη «Εναλλακτική Δεξιά», η “Alt Right” -ένα συνονθύλευμα ρατσιστών, ακροδεξιών και αντισημιτών-, ήλπιζε ότι με τον διορισμό του ακροδεξιού Στήβεν Μπάνον ως επικεφαλής Στρατηγικής του Τραμπ θα αποκτούσε μεγαλύτερη επιρροή στον Λευκό Οίκο. Ο Μπάνον ήταν διευθυντής στο Breitbart News και ονόμαζε μάλιστα το portal φερέφωνο της “Alt Right”. Aλλά προς το παρόν οι ελπίδες της δεν επιβεβαιώνονται.

Η Alt Right είναι η ίδια οργάνωση, σε συγκέντρωση της οποίας το περασμένο Σάββατο, κάποια μέλη της πανηγύρισαν με ναζιστικό χαιρετισμό και «χάιλ Τραμπ» τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ