Οργισμένη η αμερικανική άκρα δεξιά με τον Τραμπ -Γιατί δεν θα ασκήσει δίωξη στη Χίλαρι - iefimerida.gr

Οργισμένη η αμερικανική άκρα δεξιά με τον Τραμπ -Γιατί δεν θα ασκήσει δίωξη στη Χίλαρι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Carolyn Kaster
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μάτι συντηρητικών κύκλων και οπαδών της ακροδεξιάς οργάνωσης μπήκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ανακοίνωσή του ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει δίωξη κατά της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση των e-mails της ή για τις πρακτικές του Ιδρύματος Κλίντον.

Ο δεξιός ιστότοπος “Breitbart News” κατηγορεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ότι «αθέτησε την προεκλογική του υπόσχεση».
Αργότερα, βέβαια, ο ίδιος ιστότοπος άλλαξε το σχετικό τίτλο γράφοντας «Η Κέλι-Αν Κόνγουέι επιβεβαιώνει: ο Τραμπ δεν θα ασκήσει δίωξη κατά των Κλίντον». Η Κέλι-Αν Κόνγουεϊ είναι σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.
«Κλείστε την μέσα» φώναζε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αντίπαλό του τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής εκστρατείας -φράση που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του. Οι τελευταίοι κατηγορούν τη Χίλαρι για παράνομες δραστηριότητες στο διάστημα που διετέλεσε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Οργισμένη η αμερικανική άκρα δεξιά με τον Τραμπ -Γιατί δεν θα ασκήσει δίωξη στη Χίλαρι | iefimerida.gr 0

Αλλά λίγο μετά τις εκλογές ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι η άσκηση δίωξης κατά των Κλίντον δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητές του.
«Βροχή» ήρθαν οι αρνητικές τοποθετήσεις συντηρητικών σχολιαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως της Αν Κούλτερ στο Twitter: «Κανένας πρόεδρος δεν πρέπει να εμποδίζει τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της», έγραψε. Ενώ η δεξιά οργάνωση “Judicial Watch” είπε ότι ο Τραμπ «πρόδωσε την υπόσχεσή του προς τους Αμερικανούς» να καθαρίσει τη διαφθορά στην Ουάσιγκτον.
Η λεγόμενη «Εναλλακτική Δεξιά», η “Alt Right” -ένα συνονθύλευμα ρατσιστών, ακροδεξιών και αντισημιτών-, ήλπιζε ότι με τον διορισμό του ακροδεξιού Στήβεν Μπάνον ως επικεφαλής Στρατηγικής του Τραμπ θα αποκτούσε μεγαλύτερη επιρροή στον Λευκό Οίκο. Ο Μπάνον ήταν διευθυντής στο Breitbart News και ονόμαζε μάλιστα το portal φερέφωνο της “Alt Right”. Aλλά προς το παρόν οι ελπίδες της δεν επιβεβαιώνονται.

Η Alt Right είναι η ίδια οργάνωση, σε συγκέντρωση της οποίας το περασμένο Σάββατο, κάποια μέλη της πανηγύρισαν με ναζιστικό χαιρετισμό και «χάιλ Τραμπ» τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ