Το «καμάρι» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έμεινε από βλάβη στη Διώρυγα του Παναμά - iefimerida.gr

Το «καμάρι» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έμεινε από βλάβη στη Διώρυγα του Παναμά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Robert F. Bukaty
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πιο ακριβό αντιτορπιλικό που κατασκευάστηκε ποτέ για το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το USS Zumwalt, με κόστος που ξεπέρασε τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, κόλλησε στη Διώρυγα του Παναμά από μηχανική βλάβη, υπέστη επιφανειακές ζημιές και χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί στο λιμάνι.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Τρίτου Στόλου, Ράιαν Πέρι, είπε ότι το καταδρομικό οδηγήθηκε στην πρώην ναυτική βάση Ρόντμαν στον Παναμά, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ανέκυψαν με την απώλεια πρόωσης.

Το USS Zumwalt ναυπηγήθηκε στην πόλη Μπαθ του Μέιν και κατευθυνόταν προς το Σαν Ντιέγκο. Το μήκος του ξεπερνά τα 185 μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 15.000 τόνους. Διαθέτει νέο ραντάρ και σόναρ, ισχυρούς πυραύλους και όπλα, αλλά και μηχανισμό μείωσης εντοπισμού του στίγματός του. Αυτό σημαίνει πως το Zumwalt θα ανιχνεύεται από τα ραντάρ των άλλων πλοίων ως ένα μικρό πλοιάριο.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό των όπλων, το νέο απόκτημα του αμερικανικού στόλου διαθέτει πυραύλους που θα κατευθύνονται μέσω υπολογιστή και θα είναι σε θέση να χτυπήσουν στόχους μέχρι και 100 χιλιόμετρα μακριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ