Η καταιγίδα Οτο χτύπησε τον Παναμά -Τρεις νεκροί - iefimerida.gr

Η καταιγίδα Οτο χτύπησε τον Παναμά -Τρεις νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Παναμά την Τρίτη σε δυστυχήματα που οφείλονται στις σφοδρές βροχοπτώσεις, που προκαλεί η ισχυρή καταιγίδα Οτο, την ώρα που οι κάτοικοι παραθαλάσσιων περιοχών στην Κόστα Ρίκα, στην Καραϊβική, εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια κατολίσθηση και εξαιτίας της πτώσης ενός δέντρου στον Παναμά, ενώ οι ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μεγάλες, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Προστασίας, Χοσέ Ντοντερίς.

Στην κατολίσθηση που συνέβη κοντά στην Πόλη του Παναμά, κατά την οποία παρασύρθηκαν 9 άνθρωποι, «οι 7 εξ αυτών επέζησαν και δυστυχώς δύο εξ αυτών σκοτώθηκαν» εξήγησαν οι αρχές. Επιπλέον ένα παιδί σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σχολείο του. Η μητέρα του, που βρισκόταν στην θέση του οδηγού, δεν τραυματίστηκε.

Οι αρχές, που εκφράζουν φόβους για νέες κατολισθήσεις και πλημμύρες, κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού και ματαίωσαν τα μαθήματα στα σχολεία.

Ο πρόεδρος Λουίς Γκιγέρμο Σολίς απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία» στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τις τλευταίες πληροφορίες η τροπική καταιγίδα Ότο ενισχύθηκε και μετατράπηκε σε κυκλώνα στα ανοικτά των ακτών της Νικαράγουας στην Καραϊβική, ανακοίνωσε το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης τυφώνων των ΗΠΑ (NHC), σημειώνοντας πως το φαινόμενο ενδέχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες.

Ο κυκλώνας Ότο βρισκόταν 491 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της κοινότητας Μπλούφιλντς της Νικαράγουας πριν από λίγο, σύμφωνα με το NHC. Οι άνεμοι του κυκλώνα φθάνουν τα 121 χλμ. την ώρα και το φαινόμενο αναμένεται να πλήξει παραθαλάσσιες περιοχές στην Κόστα Ρίκα και στη Νικαράγουα την Πέμπτη, πρόσθεσε το κέντρο, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Η καταιγίδα Οτο χτύπησε τον Παναμά -Τρεις νεκροί  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κακοκαιρία κεντρική Αμερική βροχές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ