Τέλος και επίσημα για τον Μάικλ Φελπς -Υπέγραψε τα έγγραφα της «συνταξιοδότησης» - iefimerida.gr

Τέλος και επίσημα για τον Μάικλ Φελπς -Υπέγραψε τα έγγραφα της «συνταξιοδότησης»

Φωτογραφία: AP/ Evan Agostini
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος. Σε εκείνο με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φελπς, ο επίλογος γράφτηκε τον Αύγουστο, όταν κατέκτησε το 23ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιό του, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει.

Σίγουρα, πολλοί από εκείνους που είχαν θαυμάσει τις επικές κούρσες του στις πισίνες τα προηγούμενα χρόνια, ήλπιζαν κρυφά ότι δεν θα πει το «αντίο». Μάταια. Ο Μάικλ Φελπς αποσύρθηκε και επίσημα από την ενεργό δράση, υπογράφοντας τα έγγραφα που δείχνουν ότι... συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Αμερικανός κολυμβητής συμπλήρωσε τα έγγραφα με τα οποία βγαίνει από τη διαδικασία των αιφνίδιων ελέγχων αντιντόπινγκ, κάτι που σημαίνει ότι στο εξής δεν μπορεί να μετέχει στους αγώνες.

Ο Φελπς, ζήτησε από τον μάνατζερ που έχει από τότε που έγινε επαγγελματίας, στα 16 του, τον Πίτερ Καρλάιλ, να το φροντίσει. «Είπα στον Πίτερ φέρε τα έγγραφα, απλά να τα υπογράψουμε, ώστε να μην χρειάζεται να κάνω τις καθημερινές ενημερώσεις», είπε ο Φελπς, αναφερόμενος στο ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημα των whereabout. Σε αυτό, οφείλουν να ενημερώνουν πού προπονούνται και πού μένουν, ώστε να είναι διαθέσιμοι για αιφνίδιους ελέγχους αντιντόπινγκ.

«Αυτό το σύστημα ήταν βάναυσο. Είναι καλό τώρα. Είμαι ακόμη στην πισίνα, για να διασκεδάζω. Αλλά δεν επιστρέφω», πρόσθεσε, σύμφωνα με το NBC. Στις αρχές του 2013, ο Φελπς έκανε την αντίστροφη διαδικασία. Βγήκε από τη «συνταξιοδότηση» και συμπλήρωσε ξανά τα έγγραφα των whereabout, προκειμένου να επιστρέψει στους αγώνες το 2014, μετά από μία υποχρεωτική περίοδο αναμονής εννέα μηνών.

Ο Φελπς εξήγησε όμως και γιατί παντρεύτηκε βιαστικά, στις 13 Ιουνίου, την Νικόλ Τζόνσον, κάτι που έμεινε μυστικό μέχρι πρόσφατα. Οπως είπε, το έκανε προκειμένου η σύζυγός του πλέον και ο γιος τους, Μπούμερ, να μπορέσουν να ταξιδέψουν πιο εύκολα στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, έχοντας το δικό του επίθετο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάικλ Φελπς αντιντόπινγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ