Ο Μπολτ έγινε αιτία πανικού στο JFK -Νόμιζαν ότι πέφτουν πυροβολισμοί - iefimerida.gr

Ο Μπολτ έγινε αιτία πανικού στο JFK -Νόμιζαν ότι πέφτουν πυροβολισμοί

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Patrick Semansky
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σπρίντερ που προκαλεί φόβο στους αντιπάλους του και κάνει τα ρεκόρ να «τρέμουν» υπήρξε και αιτία πανικού στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Ολα αυτά, ενώ ο Γιουσέιν Μπολτ δεν ήταν καν το JFK. Ομως, κάποιοι που τον παρακολουθούσαν στην τηλεόραση να καλπάζει προς τη νίκη στα 100 μ. των Ολυμπιακών αγώνων, άρχισαν να φωνάζουν από τον ενθουσιασμό τους.

Το περιστατικό συνέβη στις 14 Αυγούστου, αλλά τώρα ήρθε στη δημοσιότητα η αξιολόγηση για το συμβάν. Ολα ξεκίνησαν όταν κόσμος άρχισε να ζητωκραυγάζει σε μπαρ του αεροδρομίου βλέποντας τη νίκη του Μπολτ, με αποτέλεσμα άλλοι να αρχίσουν να τρέχουν προς την έξοδο, γιατί πίστεψαν ότι κάτι κακό συνέβη.

Ο πανικός εξαπλώθηκε σε δύο άλλα terminal, όταν κυκλοφόρησαν στα social media πληροφορίες για ένοπλο που έχει ανοίξει πυρ στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να βγάλει τα όπλα. Κάποιοι επιβάτες έφτασαν στο σημείο ακόμη και να βγουν τρέχοντας στην πίστα του αεροδρομίου, πιστεύοντας ότι κινδυνεύουν, γιατί έβλεπαν τους αστυνομικούς να τρέχουν για να βρουν τον «ένοπλο εισβολέα», που βέβαια δεν υπήρχε.

Συνολικά, στα 90 λεπτά περίπου που διήρκεσε το επεισόδιο 275 αστυνομικοί και μέλη της ασφάλειας του αεροδρομίου ανταποκρίθηκαν στις αναφορές για πυροβολισμούς, πριν τελικά οι αρχές καταλήξουν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη για ένοπλο στο JFK.

Η αξιολόγηση αποδίδει το επεισόδιο στην κακή επικοινωνία ανάμεσα στην αστυνομία, την εταιρεία security του αεροδρομίου και το προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Η επιστολή των αξιωματούχων ασφάλειας, προς τον κυβερνήτη Αντριου Κουόμο και τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Τζεχ Τζόνσον, που ήρθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, καταλογίζει ευθύνες τόσο στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, όσο και στις υπηρεσίες ασφαλείας, γιατί ενίσχυσαν την υστερία, αντιδρώντας υπερβολικά στις λανθασμένες αναφορές για πυροβολισμούς, αντί να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τους ταξιδιώτες.

Ο Κουόμο διέταξε να γίνει η αξιολόγηση, γιατί το επεισόδιο δημιούργησε ερωτήματα για το αν οι αρχές που έχουν την ευθύνη του αεροδρομίου μπορούν να ανταποκριθούν σε μία πραγματική τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με το NBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιουσέιν Μπολτ αεροδρόμιο JFK
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ