Και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στην Κούβα: Μετά την αποκατάσταση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Αβάνας - iefimerida.gr

Και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στην Κούβα: Μετά την αποκατάσταση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Αβάνας

Φωτογραφία: wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο θα δώσει μεγάλη συναυλία το Σάββατο για πρώτη φορά στη Αβάνα και θα είναι αφιερωμένη στην κουβανέζικη μουσική.

Ο 75χρονος ισπανός τενόρος, ένας από τους διασημότερους τραγουδιστές όπερας παγκοσμίως, θα ερμηνεύσει στο Grand Teatro "ρεπερτόριο αφιερωμένο στην κουβανέζικη μουσική, με έργα των Gonzalo Roig και Ernesto Lecuona", δύο από τους σημαντικότερους κουβανούς συνθέτες του 20ου αιώνα, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Πολιτισμού.

Γιγαντοοθόνες για τη μετάδοση της συναυλίας θα τοποθετηθούν το Σάββατο έξω από το Grand Teatro, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, που είναι το υπουργείο Πολιτισμού, το Κουβανέζικο Ινστιτούτο Μουσικής και το Εθνικό Συμβούλιο Τεχνών του Θεάματος.

Ο Ντομίνγκο, ο οποίος διευθύνει την Εθνική Ορχήστρα της Ουάσινγκτον και την Όπερα του Λος Άντζελες, θα συνοδεύεται από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Κούβας, υπό τη διεύθυνση "του Αμερικανού Eugene Kohn".

H πρώτη αυτή επίσκεψη του Ντομίνγκο πραγματοποιείται μετά τις επισκέψεις άλλων διεθνών αστέρων, κυρίως Αμερικανών, οι οποίοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο νησί μετά την ιστορική έναρξη στα τέλη του 2014 για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας: οι Rolling Stones, Katy Perry, Rihanna, Ozzy Osbourne ή ακόμη ο Usher.

Και ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στην Κούβα: Μετά την αποκατάσταση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Αβάνας | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: wikipedia

Το Grand Teatro de La Habana, ένα νεο-μπαρόκ κτίριο με πρόσοψη διακοσμημένη από πολλά μαρμάρινα αγάλματα, είναι από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ) Πηγή: AFP, με πληροφορίες από Prensa Latina

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πλάθιντο Ντομίνγκο Κούβα συναυλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ