Ιραήλ: Παλαιστίνιος πήγε να επιτεθεί με μαχαίρι σε Ισραηλινό - iefimerida.gr

Ιραήλ: Παλαιστίνιος πήγε να επιτεθεί με μαχαίρι σε Ισραηλινό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP Photo/Majdi Mohammed
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί σε κεντρικό σημείο ελέγχου που συνδέει τη βόρεια Ιερουσαλήμ με τη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, επισημαίνοντας ότι ο νεκρός είχε απειλήσει με μαχαίρι ένα μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Ένας Παλαιστίνιος προσπάθησε να περάσει το σημείο ελέγχου χρησιμοποιώντας τον δρόμο που προορίζεται για τα αυτοκίνητα και πλησίασε έναν άνδρα των υπηρεσιών ασφαλείας κρατώντας μαχαίρι. Ο τρομοκράτης εξουδετερώθηκε και διαπιστώθηκε ο θάνατός του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λούμπα Σάμρι εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Κανένας Ισραηλινός δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε η αστυνομία, διαβεβαιώνοντας ότι «εξακολουθούν να λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επιθέσεων».

Μετά την επίθεση έκλεισε το σημείο ελέγχου.

Ο νεκρός Παλαιστίνιος είναι ο Τζιχάντ Χαλίλ, 48 ετών, κάτοικος του Μπέιτ Ουαζάν, ενός χωριού στη βόρεια Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Το σημείο ελέγχου της Καλαντίγια είναι το κεντρικό σημείο απ’ όπου περνούν οι Παλαιστίνιοι που θέλουν να μεταβούν από τη Ραμάλα στην Ιερουσαλήμ.

Από την 1η Οκτωβρίου 2015, 240 Παλαιστίνιοι, 36 Ισραηλινοί, δύο Αμερικάνοι, ένας Ιορδανός, ένας κάτοικος Ερυθραίας και ένας Σουδανός έχουν σκοτωθεί στο κύμα βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σύμφωνα με τον απολογισμό του AFP.

Η πλειονότητα των Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί είναι δράστες ή φερόμενοι δράστες επιθέσεων, συνήθως με μαχαίρια, εναντίον Ισραηλινών.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν την ισραηλινή αστυνομία και τον στρατό ότι κάνουν χρήση υπερβολικής βίας σε πολλές περιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι κάποιοι δράστες θα μπορούσαν να έχουν συλληφθεί ή να τους έχουν σταματήσει χωρίς να τους σκοτώσουν. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ισραηλινές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν οι Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ καταγγέλλει ότι μια από τις βασικές αιτίες για αυτή την έκρηξη βίας είναι η υποκίνηση από την παλαιστινιακή ηγεσία, με τους νεαρούς να ενθαρρύνονται να επιτίθενται εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων.

Οι οικογένειές τους από την άλλη επισημαίνουν ότι οι δράστες προχωρούν στις ενέργειες αυτές από απόγνωση εξαιτίας της έλλειψης προόδου προς την ειρήνευση και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ Παλαιστίνιος επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ