Μητσοτάκης: Χρειάζεται πανστρατιά κοινωνική και πολιτική που θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Χρειάζεται πανστρατιά κοινωνική και πολιτική που θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές

Φωτογραφία: AΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ανάγκη συστράτευσης όλων των «μεταρρυθμιστικών δυνάμεων», οι οποίες στέκονται «απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το βιβλίο του Γιώργου Παγουλάτου «Το Νησί που φεύγει», σε πάνελ με τη συμμετοχή του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.

«Πρέπει να ακούσουμε τον βουβό πόνο της ελληνικής κοινωνίας, στους χώρους δουλειάς, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα startups, μέσα από μια συμφωνία αλήθειας και έναν νέο πατριωτισμό - αντίπαλο δέος σε έναν αδίστακτο λαϊκισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Χρειάζεται πανστρατιά κοινωνική και πολιτική που θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές | iefimerida.gr 0

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι και το νόημα του αποψινού καλέσματος του συγγραφέα», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε ότι «η κλεψύδρα των ευκαιριών αδειάζει σταθερά σε βάρος της χώρας», η οποία, όπως είπε, χρειάζεται ένα νέο πολιτικό πρότυπο, στην εποχή του «μετα-λαϊκισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης καυτηρίασε τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι πρέπει «να υπερβούμε τις διαιρέσεις και να απευθυνθούμε στο σύνολο της κοινωνίας»,

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2014, οπότε και ήταν σαφής η βελτίωση όλων των δεικτών», είπε.

Παράλληλα έκανε λόγο για τυχοδιωκτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που, που της στέρησαν μια διπλή ευκαιρία:

  • μιας προνομιακής μεταχείρισης από τους πιστωτές
  • μιας σταθερής πορείας ανάπτυξης με όχημα τη βελτίωση του κλίματος στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι το 2015 η χώρα βρέθηκε μία ανάσα από τον ιστορικό της εκτροχιασμό, έξω από τους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας, ενώ δήλωσε ότι «στεκόμαστε απέναντι στον λαϊκισμό, από όπου κι αν προέρχεται».

Μητσοτάκης: Χρειάζεται πανστρατιά κοινωνική και πολιτική που θα υπερβαίνει τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές | iefimerida.gr 1

Είπε επίσης ότι «η ωρίμανση της κοινωνίας μόνο πρόσφατα επήλθε», ενώ εκτίμησε ότι «ίσως μοναδικός τρόπος ήταν η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ και της καταστροφικής πολιτικής που επέφερε».

«Οι βασικές παραδοχές του συγγραφέα με βρίσκουν σύμφωνο», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ., υπογραμμίζοντας ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι τα μνημόνια την κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ